25 / 04 / 2024

Benzin dizel ve elektrikli araçlar cep yakacak! Otomobil fiyatlarına büyük zam

Benzin dizel ve elektrikli araçlar cep yakacak! Otomobil fiyatlarına büyük zam

Otomobil piyasasını 2020 yılından beri etkileyen paraç ve çip krizi sonrası küresel ekonomide yaşanan dalgalanmalar maliyetleri uçurdu. Benzin dizel ve elektrikli araç fiyatlarına büyük zam geliyor. İşte ayrıntılar...



BENZİN VE DİZEL ARAÇLARDA MALİYETLER YÜZDE 100'Ü AŞTI

Üretim maliyetlerinde yükselişler elektrikli araçlarla sınırlı değil. Geleneksel içten yanmalı motorlu araçların maliyetleri de bu süreçte iki katından fazlaya yükseldi. 2020 yılının Mart ayından bu yana, içten yanmalı motorlu araçlar için maliyet araç başına bin 779 dolardan üç bin 662 dolara yükseldi ve bu yüzde 106 artış demek oluyor.
Maliyetteki bu yükselişin kaynağı ise çelik ve alüminyum fiyatlarının durmayan artışı olarak gösterildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön