28 / 03 / 2024

Benzin dizel ve elektrikli araçlar cep yakacak! Otomobil fiyatlarına büyük zam

Benzin dizel ve elektrikli araçlar cep yakacak! Otomobil fiyatlarına büyük zam

Otomobil piyasasını 2020 yılından beri etkileyen paraç ve çip krizi sonrası küresel ekonomide yaşanan dalgalanmalar maliyetleri uçurdu. Benzin dizel ve elektrikli araç fiyatlarına büyük zam geliyor. İşte ayrıntılar...



OTOMOBİLLERİN LİSTE FİYATLARI ARTACAK

Önümüzdeki yıllarda, elektrikli otomobil üreticilerinin hırsla piyasaya süreceği yeni araçlar maliyet artışlarına yol açması bekleniyor. 2 yıla kadar, küresel piyasalardaki elektrikli araçların sayısının 80’den 200’e yükseleceğini tahmin ediliyor. Bunun sonucunda, yükselen maliyetler, elektrikli araçların piyasaya sürülüş hızında belirgin bir durgunluğa yol açacak. Çünkü artan maliyetlerle birlikte, otomobil üreticileri, piyasaya hızla araç sürmek yerine, tekrar kâr edebilmeye odaklanacak.

Amerikan Ford’un finans direktörü John Lawler’ın açıklamasına göre, artan maliyetler yüzünden elektrikli Mustang March-e modelinden elde edilmesi beklenen kâr elde edemedi. Lawler’a göre, model 2020 yılının sonlarında ilk piyasaya sürüldüğünde kar edilebilirliği yüksekken, artık bu durum geçerliliğini yitirdi.

Öte yandan, otomobil üreticileri alıcılar için fiyatları yükseltmeye devam ediyor. General Motors, Cuma günü, elektrikli Hummer aracının fiyatını altı bin 250 dolar artırmaya karar verdi. Otomobil üreticisi, bu artış için, yedek parçalarda, teknolojide ve lojistikteki maliyet artışına işaret etti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön