28 / 03 / 2024

Bergama'ya millet bahçesi geliyor!

Bergama'ya millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir'in Bergama ilçesi için müjdelediği Millet Bahçesi için ilk adım atıldı. Şehir Stadyumu’nun taşınıp, yerine Millet Bahçesi yapılmasını öngören karar, meclisten geçti.



Şehir merkezinde kalan stadyumun taşınıp yerine Millet Bahçesi yapılması planlanan proje için Belediye Meclisi toplandı. Sabah'ta yer alan habere göre; oy çokluğu ile alınan kararla 25 yıl boyunca konuşulmaktan ileri gidilemeyen proje için çalışmalar başlıyor.

Sabah'te yer alan habere göre; Bergama Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla, İdlib'te hain saldırının ardından şehit düşerek askerlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Hakan Koştu, şehit askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifa dileklerinde bulundu. Ardından Şubat Ayı Meclis Toplantısı'na ait tutanaklar okundu ve oylandı. Ardından başkanlıktan ve belediye birimlerinden gelen maddelerle ilgili görüşüldü.

VIZYON PROJE

Mart Ayı Olağan Meclisi'nin en önemli maddesi çeyrek yıllar boyunca Bergama'da görüşmelerde bulunulan ve bu zamana kadar bir hayal olmayan 14 Eylül Stadyumu'nun taşınması maddesi oldu. Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun 31 Mart Yerel Seçimleri'nde halka sözü verilen proje için Belediye Meclisi bugün tarihi günlerinden biri olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bergama'daki ziyaretlerin ardından büyük ivmeye sahip olan Bergama'nın vizyon projesi Şehir Stadyumu'nun taşınıp, yerine Millet Bahçesi yapılıyor. Stadyumun belediyeye devri için gerekli iş ve işlemleri kapsayan karar mecliste oy çokluğu ile alındı.

Şehir stadyumunun taşınarak yerine Millet Bahçesi yapılacağından bahseden Başkan Koştu, "25 yıldır bekleyen, çeyrek asırdır ilçemizde konuşulan projeye başlamak bize nasip oldu. Halkımıza verdiğimiz bu önemli sözü yerine getirmek için atmış olduğumuz tarihi adımın heyecanını yaşıyoruz. İlçemizin en önemli, en değerli noktası olan stadyumun yerine geliştireceğimiz proje herkese hitap edecek. Esnafımız asla mağdur edilmeden vatandaşımızın memnuniyetinin gözetileceği bir projeyi hayata geçireceğiz. Hedefimiz yapıldıktan sonra üzerinde memnuniyetsizliğin olduğu, olumsuzlukları ile gündeme gelen diğer projeler gibi bir projeye asla imza atmamak" açıklamasında bulundu.


Geri Dön