28 / 03 / 2024

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 17’ncisi gerçekleşti!

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 17’ncisi gerçekleşti!

TÇMB tarafından, BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 17’ncisi gerçekleşti. Çimsa’nın ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen proje Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini buluşturdu.



Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından, bu yıl Çimsa’nın ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 17’ncisi gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren proje Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ) düzenlendi. BETONART Mimarlık Yaz Okulu’na 17 yıl boyunca 400’den fazla genç mimar adayı katılım gösterdi. 

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) CEO’su İsmail Bulut, BETONART projesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bulut; “Ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal kalkınmada etkin rol oynuyor ve geleceğin mimarlarının sektörle tanışmasına öncülük ediyoruz. 17 yıldır, aynı heyecan ve özveriyle parçası olmaktan büyük gurur duyduğumuz BETONART Mimarlık Yaz Okulu, bu yıl da tamamladık. Gördüğünüz gibi genç mimarlar, geleceğin mimarları yapıtaşımız betona yeni bir anlam katarak, onu yeniden şekillendirdiler. Güçlü ve sektör için büyük önem taşıyan bir ekosistemin 17 yıl önce temellerini attık ve bu yolculukta 400’den fazla genç mimarın hayatına dokunduk, birçoğu yeni dönemlerde BETONART’ta görev aldı. Biz de bu sinerjinin verdiği güçle aralıksız çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Yaz okulu etkinlikleri sürdüğü zaman boyunca, beton gibi çok sert ve adı çok kötüye çıkmış bir malzemeyi daha yumuşatarak ve daha özel kılarak daha deneysel olarak nasıl kullanabilirizi araştırdıklarını söyleyen AGÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. İpek Akpınar, “Hepimiz müthiş bir deneyim yaşadık” ifadelerini kullandı.

AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, tasarım işinin kolay olmadığını, çok ciddi yetenekler ve tecrübe gerektirdiğini söyledi. Yılmaz,  “Özellikle betonla yapılabilecek olan tasarım çok daha zor. Hem teknik bilgi hem yaratıcılık hem de biraz akılcılık gerekiyor. Bunların tamamını bizim öğrencilerimizle birlikte ortaya koymuş olmak, öğrencilerimizin bu konulardaki bilgi ve tecrübe birikimini mümkün olduğunca daha ileri bir seviye taşımış olmak bizim için çok önemli” dedi.


Geri Dön