24 / 04 / 2024

Beykoz Belediye Meclisi’nden 2 yeni okul müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi’nden 2 yeni okul müjdesi!

Beykoz Belediyesi Eylül ayı çalışmalarını tamamladı. Meclis’te imar planlarından kardeş belediyelere kadar birçok konu görüşülürken eğitim-öğretim yılı başlangıcı öncesinde müjde niteliğinde kararlara da imza atıldı.




Beykoz Belediyesi eylül ayı çalışmalarını tamamladı. Meclis’te imar planlarından kardeş belediyelere kadar birçok konu görüşülürken eğitim-öğretim yılı başlangıcı öncesinde müjde niteliğinde kararlara imza atıldı. 


Meclis, Elmalı Mahallesi’ne 8 derslikli ve lojmanlı yeni bir okul yapılması yönünde oy birliğiyle karar alırken Tokatköy’de bir imam hatip ortaokulu yapılması yine oy birliğiyle kabul edildi.   


İmam hatip okulunun yapılmasıyla Tokatköy Ortaokulu’nda ikili eğitim yapmak zorunda kalan öğrenciler Tokatköy Boğaziçi İHL’nin yanında inşa edilecek yeni bir okula kavuşacak.


Beykoz Logosu İçin Ulusal Yarışma


Mevcut logo yerine ilçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerini tam manasıyla tanıtan kurumsal bir logonun yapılması teklifi de oy birliğiyle kabul edilerek Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne havalesi yapıldı.


Beykoz Belediyesi tarafından yeni logo için ulusal bir yarışma açılacak.


RAPORLAR:


1- Sokak ismi verilmesi hakkındaki Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu Raporu, oy birliğiyle,


2- Ek Bütçe hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliğiyle


3- Filistin Cebaliye Al.Nazlh Belediyesine Maddi Destek Talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy birliğiyle


4- Daha önce Milli Emlak tarafından 6292 sayılı Kanun kapsamında hak sahiplerine satılan ancak 6527 sayılı Kanunun Geçici 2.Maddesi kapsamında Belediyemize devri gereken 2B taşınmazlarının düzenlenecek protokol kapsamında Beykoz Belediyesine devri, hak sahiplerine ödenen bedellerin iadesi ve daha sonra 6292 sayılı Kanunun 8.Maddesi kapsamında hak sahiplerine satışına yönelik karar alınması hakkındaki Hukuk Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, oy çokluğuyla


5- İmar Planı teklifleri hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy çokluğuyla


6- İlçemiz Elmalı Mahallesi 138 ada 47 parsel sayılı taşınmaza 8 (sekiz) derslik ve iki kat 4 (dört) daire lojman yapılması hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonu raporu, oy birliğiyle meclisten geçti.


7- Anadolufeneri Mahallesinde Kadastro çalışmalarında görev yapacak bilirkişi seçilmesi hakkındaki Hukuk Komisyonu Raporu ise müdürlüğe iade edildi.


GÜNDEMDE OLMAYAN MÜDÜRLÜK TEKLİFLERİ       :


1-Beykoz Akbaba Mahallesi 1 Pafta 13 Parsele Beykoz İmam Hatip Ortaokulunun yapılması hakkındaki Fen İşleri Müdürlüğü teklifi, oy birliğiyle,


2-Kardeş Şehrimiz Hilvan’a Kadın Taziye Evi yapılması hakkındaki Fen İşleri Müdürlüğü teklifi ise oy birliğiyle kabul edildi.


3-Belediye Logosu’nun yenilenmesi hakkındaki AK Parti Grubunun önerisi ise teklif karar olarak görüşülmesi oylanarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne oy birliğiyle havale edildi.


 



Beykoz Belediyesi


Geri Dön