19 / 04 / 2024

BİM yönetiminden zincir market eleştirilerine yanıt!

BİM yönetiminden zincir market eleştirilerine yanıt!

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, zincir marketler ile ilgili fahiş fiyat uygulamasına dair eleştirilere cevap verdi. Aykaç "Maliyet enflasyonunu düşürmediğiniz sürece bu konuşmalar spekülatif." İfadelerini kullandı.



“Denetimlerin sıkılaşmasıyla bir problemimiz yok, denetimler sayesinde eksiğimiz varsa onu görüyoruz. Ülkemizde haksız rekabet işliyor. Rekabet Kurumu'na da bir mesajımız olsun. Türkiye’nin taklit ürün üreten 3. ülke durumunda olduğu söyleniyor. Buna bir çare bulunması lazım. Tedarikte bir daralma var, fiyatlara yansıdığını da görebiliyoruz. Bugün Türkiye'de zamana ayak uyduramamış 150'den fazla yerel market bulunuyor"

"EYT’Yİ BEKLEYEN ÇOK SAYIDA ÇALIŞAN VAR”

EYT düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aykaç “75 binden fazla çalışanı olan bir şirketiz. EYT'ye takılan çok sayıda çalışanımız var. Türkiye'deki gelir grubu üst ve alt olarak ikiye ayrılmış durumda. Beklentileri karşılayacak bir asgari ücret zammı adil olacak diye düşünüyoruz. Asgari ücret konusunda işletmeler de devletten beklenti içinde” dedi.

Önümüzdeki aydan itibaren enflasyonda baz etkisinin görüleceğini ifade eden Aykaç "Enflasyonda Mart veya Nisan sonrası dramatik bir düşüş bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İş Bankası promosyonda rakip tanımıyor! Rekor promosyon ödemesi almak için son günler!

PTT'den 1.798 lira yardım parası! Başvuranların hesabına yatıyor!

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön