26 / 04 / 2024

BİM'den Yılmaz Erbek Apartmanı açıklaması!

BİM'den Yılmaz Erbek Apartmanı açıklaması!

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonucunda Bayraklı ilçesinde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı için; binanın zemin katındaki kolonların BİM mağazası için kesildiği iddia edilmişti. BİM, söz konusu iddialar için yazılı açıklamada bulundu. 



İzmir'de meydana gelen depremde Bayraklı ilçesinde bulunan Yılmaz Erbek Apartmanı yıkılmıştı CHP’li vekil Mahmut Tanal, Twitter’dan paylaştığı videoda binanın zemin katında bulunan kolonların BİM mağazası için yıkıldığını dile getirmişti. Sosyal medyada yankı uyandıran bu iddia için Bim'den yazılı açıklama geldi.  Firma böyle bir durum olmadığını belirterek, binanın Bornova Belediye Başkanlığı ve Bayraklı Belediye Başkanlığı tarafından denetildiğini ve gerekli ruhsatların alındığını dile getirdi.

BİM Kamuoyu açıklama şu şekilde:

 “İzmir’de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen deprem tüm Türkiye’yi üzüntüye boğmuştur. Bu afette yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 Depremde yıkılan binalardan birinin, bina altında yer alan BİM mağazasında yapılan tadilatlar nedeni ile yıkıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Binanın statiğini değiştirecek herhangi bir taşıyıcı, kolon, duvar kırımı veya kesimi yapılmamıştır. BİM bu alanın ilk kiracısıdır ve 2001 yılından bu yana binada faaliyet göstermektedir.  Bornova Belediye Başkanlığı ve Bayraklı Belediye Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde de böyle bir durum olmadığı tespit edilmiş ve mağazaya ruhsat verilmiştir.”
 

Değerli kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'yla ilgili çarpıcı detay!

 


Geri Dön