26 / 04 / 2024

Bitcoin 47 bin dolara geriledi!

Bitcoin 47 bin dolara geriledi!

Son haftalarda yaşadığı düşüşlerle 47 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin,en son 2 ay önce bu seviyelerde seyretmişti.



Kripto varlıklardaki satış dalgası sürüyor. Kasım'da 69 bin dolar ile rekoru gören Bitcoin, kademeli düşüşüne devam ederken, yaklaşık 2 ay önce işlem gördüğü seviyelere düştü.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bitcoin, bugün 47 bin dolar seviyesinde seyrediyor. Aynı zamanda bu seviyeler kritik 200 günlük hareketli ortalamanın sınırında kalıyor. Yaklaşık 5 haftadır değer kaybı yaşayan Bitcoin, dün yüzde 8'e yakın gerileme ile 45 bin 700 dolara kadar düştü. 

Bitcoin'de yaşanan dalgalanmalar altcoinlerdeki sert satışları da etkiliyor. En büyük ikinci kripto varlık olan Ethereum 3 bin 700 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin 47 bin dolara geriledi!

Para girişi geçen hafta da devam etti

Diğer taraftan CoinShares'in Dijital Varlık Fon Akışları raporuna göre, geçtiğimiz hafta kripto varlıklara 88 milyon dolar sermaye girişi yaşandı. Bitcoin, 51 milyon dolar ile en fazla sermaye girişi olan kripto para olurken, ay başından bu güne 88,2 milyon dolar, sene başından bu yana 6,45 milyar dolar Bitcoin'e oldu. Ethereum'dan bu hata 17,2 milyon dolar çıkış kaydedilirken Solana 18,8 milyon dolar, Tron 17 milyon dolar ve çok varlıklı yatırım ürünleri 15 milyon dolar yatırım kazandı. 

Kripto varlıklara ay başından bu güne 144 milyon dolar ve sene başından bu yana 9,5 milyar dolar sermaye girişi gerçekleşti.

Bitcoin 47 bin dolara geriledi!

BoE Başkanı Bailey'den kripto varlık uyarısı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ise bankalar ve diğer finansal kuruluşları regülatörler yeni kurallar oluşturana kadar aşırı oynak olan kripto varlıklarla ilgili "özellikle ihtiyatlı" olunması konusunda uyarılarda bulundu. BoE'nin Finansal Politika Komitesi toplantısından sonra konuşan Başkan Bailey, kripto varlıklarla ilgili koyulacak yeni kuralların inovasyonun ve rekabetin desteklenmesi ihtiyacı ile risk yönetimi arasında dengeyi sağlayacağına dikkat çekti. 

Bailey, "Finansal Politika Komitesi, finansal kuruluşların bir rejim, düzenleme ortaya konana kadar kripto varlıklara karşı özellikle dikkatli, ihtiyatlı bir yaklaşım belirlemeleri gerekli. Kripto varlıklar bugün bir finansal istikrar riski değiller, ancak böyle bir duruma gelebilmek için her şeye sahipler" açıklamasında bulundu. 

Finasal Politika Komitesi'nce gerçekleştirilen açıklamada da kripto piyasasının hızla büyüdüğü, 2020 yılı başından bu yana 10 kat büyüme göstererek küresel finansal varlıkların yüzde 1'ine ulaştığını vurguladı.

Kripto paralardaki depremin asıl sebebi ne? 

Kripto varlıklara yatırımlar azalmıyor!

Kripto para saldırıları büyüyecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön