25 / 04 / 2024

Bitcoin'de hızlı düşüş devam ediyor! Aralık 2020'den bu yana bir ilk yaşandı

Bitcoin'de hızlı düşüş devam ediyor! Aralık 2020'den bu yana bir ilk yaşandı

Yüksek enflasyon, ABD'nin faiz oranlarındaki artışlar ve yatırımcıların riskli varlıklardan kaçması Bitcoin fiyatını düşürmeye devam ediyor. Bitcoin, Aralık 2020'den bu yana geçen süreçte ilk kez 20 bin doların altını gördü. Ethereum da düşüşden nasibini aldı.



Bitcoin’in fiyatı Aralık 2020'den beri ilk kez 20 bin doların altına indi. Bitcoin'in son dönemdeki değer kaybı yüzde 70'e yaklaştı.

Bitcoin fiyatındaki düşüş trendinin devam etmesi, diğer kripto para birimlerinde de sert kayıplar yaşanmasına sebep oluyor. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da 5 günde değer kaybederek bin 215 dolardan bin doların altına indi.

Son 10 gün içinde kripto piyasasında düşenler sadece Bitcoin ve Ethereum değildi. Piyasa değerine göre ilk 20 kripto paranın her biri, çift haneli yüzdelerde düştü. Avalanche (AVAX) yüzde 40, Solana (SOL) yüzde 35, Dogecoin (DOGE) ise yüzde 30 düşüş gösterdi.

Kripto para piyasasındaki son düşüşler, ABD'de açıklanan enflasyonun 41 yılın zirvesini görmesiyle başta ABD Merkez Bankasının faiz artırım kararıyla iyice hızlandı

Analistler, jeopolitik belirsizlikler, yüksek enflasyon ve önde gelen kanun yapıcıların kripto paralarla ilgili devam eden olumsuz görüşleri nedeniyle kripto para birimleri için uzun süreli bir ayı piyasasının muhtemel olabileceğini belirtiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön