19 / 04 / 2024

Bodrum'da 30 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Bodrum'da 30 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Bodrum 1. İcra Dairesi, Bodrum İlçe, 360 Ada, 13 Parsel, Ortakent Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün ihale bedeli 30 milyon TL olarak belirlendi.



Bodrum 1. İcra Dairesi, Bodrum İlçe, 360 Ada, 13 Parsel, Ortakent Mahallesi'nde bulunan arsayı 30 milyon TL'ye satıyor. İhale 22 Eylül 2020 günü gerçekleşecek. 

T.C. BODRUM 1. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Muğla İl, Bodrum İlçe, 360 Ada, 13 Parsel, Ortakent Mahalle, Bağarası Mevkii, Miktarı 10.544,17 metrekare, Ana Taş. Niteliği Arsa, Hissesi Tam, Konu taşınmaz tapu kaydı bilgilerinden de anlaşılacağı gibi toplam 10.544,17 metrekare yüz ölçümlüdür. Taşınmaz tapu kaydında her ne kadar arsa olarak geçse de yerinde parsel üzerinde fiili olarak 20 adet iki katlı betonarme blok şeklinde bina imal edilmiştir. Parsel üzerindeki yapılaşma halen Orta kent Clup Pinokyo adı ile apart otel şeklinde kullanılmaktadır. Taşınmaz Ortakent sahiline ve plajlara yaklaşık 200 m, Ortakent Köy içine 3km,Bodrum Merkeze yaklaşık 10 km mesafede bulunmaktadır. Ortakent sahilinde konumlu taşınmazın bulunduğu alandaki çevre ve komşu parseller üzerinde turizm ve konut amaçlı kullanılan yapılaşmalar bulunmakta olup bu alandaki yapılaşma yoğunluğu yüzde 90 oranlarına ulaşmıştır. Bodrum Belediyesi sınırları içerisinde yer alan taşınmaz şebeke suyu, kanalizasyon, sokak aydınlatması, çöp toplama hizmetleri, toplu taşıma gibi belediye ve elektrik, tlf gibi diğer alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Yapılan incelemelerde parsel üzerindeki iki katlı bloklardan 18 adedi aynı tip olup bu bloklar dubleks mesken şeklinde imal edilmiştir. 18 Adet iki katlı binanın her biri, tabanda 54m² toplam 108 metrekare olup her birinin 15 metrekare terası bulunmaktadır. 18 adet bloğun her birinin zemin katı; salon-açık mutfak-teras, 1.Katı; 2 adet oda, banyo-wc ve teras bölümlerinden oluşmaktadır. Parsel üzerindeki binalar yapı sınıfı olarak 3.Sınıf A grubu özeliklerindeki malzeme ve işçilikler ile imal edilmiş olup aparatların zemin kaplamaları seramik&laminaan, iç kapıları pres kapı, iç cepheler normal sıva, doğramalar PVC, mutfak dolapları MDF malzemeden imal edilmiştir. Parsel üzerindeki diğer iki bloktan biri parsel girişinde yer almakta olup bu blok apart otelin resepsiyonu olarak kullanılmaktadır. Resepsiyonun karşısındaki diğer blok ise bar ve kafeterya olarak kullanılmaktadır. Ortak kullanım alanında ise yüzme havuzu bulunmaktadır. Yapılan incelemelerde konu parsel üzerindeki yapılaşmanın tamamlandığı, bahçe tanzimlerinin eksiksiz olduğu görülmüştür. Konu taşınmazın bulunduğu alandaki sahil (Ortaken Plajı) Bodrumda özelikle tercih edilen plajlardan biri olup bu bölgede son yıllarda gayrimenkullere talep artmış durumdadır. Adresi : Bodrum-Ortakent Basğarası Mevkii Hurma Sk. üzerinde yer almaktadır.

Yüzölçümü : 10.544,17 metrekare 
Arsa Payı : 1/1
İmar Durumu : Bodrum Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden 11.09.2018 tarih ve 2964-14288-22283 Sayı ile Bodrum 1.İcra Dairesine gönderilen imar durumunda söz konusu, Ortakent Mahallesi,360 ada,13 Nolu parselin,1/1000 Ölçekli Ortakent-Yahşi Belediyesi Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planında kısmen emsal 0,15 Yoğunluklu T+K lejantlı tercihli kullanım alanı, kısmen imar yolunda kaldığıbelirtilmiştir.
Kıymeti : 30.000.000,00 TL 
KDV Oranı : Yüzde 18

Kaydındaki Şerhler : H: İş Bu Parsel Lehine 1492 Ve 1493 Parseller Aleyhine Planında Gösterilen Yerden Geçit Hakkı Vardır, Bakanlar Kurulu Kararı Uyarınca Askeri Yasak Bölgeler Ve Güvenlik Bölgeleri İçerisinde Bulunmaktadır 21/03/2005 Yev: 2791 ve 2565 Sayılı Kanunun 28. Maddesi Gereği Belirtilen Alan İçerisinde Kalmaktadır şerhleri vardır. Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 22/09/2020 günü 11:00 - 11:05 arası
2. Satış Günü : 20/10/2020 günü 11:00 - 11:05 arası
Satış Yeri : Bodrum Adliye Girişi -Adli Sicil Bürosunun Camının Ön Tarafı

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. 

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/458 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.02/08/2020


Geri Dön