25 / 04 / 2024

Brent petrol düştü, akaryakıta indirim yolda!

Brent petrol düştü, akaryakıta indirim yolda!

Dünyada yaşanan gelişmeler, akaryakıt ve brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar görülmesine sebep olmakta. Dolar kurundaki artış akaryakıt fiyatlarını tırmandırırken, diğer yandan da Çin'de yaşanan gelişmeler brent petrol fiyatlarında düşüş görüldü.



Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de Covid-19 vakalarında yaşanan artış ve süren kısıtlamalar, brent petrol fiyatlarında aşağı yönlü bir baskı yarattı. 8 Temmuz’da motorine gelen indirimin ardından 9 Temmuz’da yeniden zamlanmıştı. Akaryakıt fiyatları 3 gündür değişiklik yaşanmadı.

DALGALANMALAR SÜRÜYOR
Döviz kurundaki dalgalanmalar ve brent petroldeki fiyat değişkenliği akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkilememekte. Vatandaşların gözünü ayırmadan takip ettiği akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirim veya zam yapılıp yapılmayacağı ise merak ediliyor.

BRENT PETROL 105 DOLARIN ALTINI GÖRDÜ
Güne 107 dolar seviyesinde başlayan brent petrolün varil fiyatı yüzde 2,25 değer kaybederek 104 dolar seviyesine düştü. Bu inişin en önemli nedenlerinden birisi ise dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin’de artan koronavirüs vakaları oldu.

Koronavirüs vakalarındaki artış ve getirilen kısıtlamalar petroldeki fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yaşandı. Küresel piyasalarda resesyon riski talebi düşürürken arz daralması endişeleri de fiyatlarda etki etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön