26 / 04 / 2024

Brisa 300 milyon dolar yatırımla 700 kişiye istihdam sağlayacak!

Brisa 300 milyon dolar yatırımla 700 kişiye istihdam sağlayacak!

Son 5 yılda yüzde 14 büyüyen lastik pazarındaki talebi dikkate alan Brisa, Aksaray’da yeni bir lastik fabrikası kurmak için hareket geçti. 300 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek fabrika 700 kişiye iş kapısı açacak....




Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone ile Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa, kuruluşunun 25’inci yılında yeni bir yatırıma imza atacak. Aksaray OSB’de 1 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek yeni fabrika 2018 yılında faaliyete başlayacak. 2015 yılı başlarında temelleri atılacak fabrika için başlangıç olarak 300 milyon dolarlık yatırım yapılacak. 


SAKIP AMCAMIN HAYALİYDİ


İzmit’deki fabrikasında 1.200 kişiye istihdam sağlayan grup Aksaray’daki yeni yatrıımıyla 700 kişiye iş olanağı sunacak. Fabrika nın Sakıp Sabancı’nın da rüyası olduğunu dile getiren Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Rahmetli Sakıp Sabancı hep “Bir fabrika daha” derdi. Bugün onun hayallerini gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 


4.2 MİLYONLUK ÜRETİM


Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise 7’inci büyük lastik üreticisi olan Brisa’nın yeni yatırımlarla büyüyeceğini belirten Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman da şunları kaydetti: “Artan lastik talebini karşılamak amacıyla bu yatırım kararını aldık. Binek ve hafif ticari araç lastiği üretecek olan Aksaray fabrikamızın yıllık üretim kapasitesi 4,2 milyon adet olacak.”


BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİNİZ VAR


EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan da Avrupa’nın ekonomik sıkıntı ve darboğaza, flu ortamına karşın Türkiye ekonomisinin sürekli büyüdüğünü ifade etti. Yapılan yatırımların bunun en büyük kanıtı olduğuna dikkat çeken Bakan Çağlayan şunları kaydetti: “Bu ülke için taş üstüne taş koyanın başımız üzerinde yeri var. Türkiye’nin sadece krizin yaşandığı dönemde son 4 yılda ortalama büyümesi yüzde 6’yı geçti. Sanayinin payının da artarak devam etmesi gerekiyor. Brisa’nın Aksaray’da yapacağı bu yatırımı çok önemsiyorum. Siz yatırım yapın, ben sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğim.” 


Akşam


Geri Dön