26 / 04 / 2024

Bu habere en çok bankalar sevinecek! Olan yine vatandaşın cebine olacak

Bu habere en çok bankalar sevinecek! Olan yine vatandaşın cebine olacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın dün aldığı gösterge faizi hamlesi bankaların 1.3 trilyon liralık kur korumalı hesapta uygulanan faiz oranının da azalmasına neden oldu.



HAFTALIK YÜKSELİŞLER

Haziran ayının ilk haftasında 930 milyar 986 milyon Türk Lirası olan Kur Korumalı Mevduat hesapları, haziran ayının sonunda 1 trilyon Türk Lirası’na yaklaşarak, 992 milyar 80 milyon Türk Lirası’na çıktı. 24 Haziran haftasında ise 1 trilyon Türk Lirası’nı geçilerek, 1 trilyon 18 milyar Türk Lirası’na yükseldi. Temmuz ayının ilk haftasında 1 trilyon 39 milyar Türk Lirası olan Kur Korumalı Mevduat hesapları, temmuz ayının sonunda 1 trilyon 133 milyar Türk Lirası oldu. 5 Ağustos haftasında 1 trilyon 169 milyar olan Kur Korumalı Mevduat hesapları, 12 Ağustos haftasında 1 trilyon 206 milyar Türk Lirası, 19 Ağustos haftasında 1 trilyon 246 milyar Türk Lirası, 26 Ağustos haftasında 1 trilyon 277 milyar Türk Lirası’na yükseldi. 2 Eylül haftasında da 1 trilyon 307 milyar Türk Lirası oldu.  

Borsaya manipülasyon ayarı! Düğmeye basıldı yeni düzenleme yolda   

Dolar/TL bir günde 3 milyar doları yuttu!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön