19 / 03 / 2024

Bu ülkede evler bedavaya veriliyor! İşte şartları!

Bu ülkede evler bedavaya veriliyor! İşte şartları!

Evlerin sayısı Japonya'da gün geçtikçe artıyor. Japonya'da devlet vatandaşa ücretsiz ev veriyor. İşte bedava ev verilen evler ve şartları...



Japonya dünyadaki en ilginç ülkelerden biri. Kendilerine has kültürleri, muhteşem yemekleri, teknoloji konusundaki başarılarıyla popüler olan ülkede evlerin sayısı güç geçtikçe artıyor. Üstelik Japonya'daki bedava evler yabancılara da açık. 

Takvim'de yer alan habere göre; ilginç ve bir o kadar da anlamlı olan bu haber İtalya'dan da geldi. Sicilya'daki Cammarata kasabası bölgedeki diğer pek çok yerleşim gibi azalan nüfus sorununa karşı teşvik paketi başlattı. Buna göre Cammarata'ya taşınacak herkese bedelsiz bir şekilde ev verilecek.

BEDAVAYA EV SAHİBİ OLUN

Yedi bin kişinin yaşadığı Sicilya'nın tarihi kasabası göç sorunuyla karşı karşıya. Kasabanın hızla azalan nüfusu için yerel yönetim harekete geçti. Palermo'ya 60 kilometrelik bir mesafe uzaklıkta yer alan ve pek çok binasının geçmişi Ortaçağ'a uzanan Cammarata, Güney İtalya'nın pek çok yeri gibi azalan nüfusunu arttırmak için teşvik programı başlattı. Zungoli ve Sambuca gibi kasabalardan sonra bölgeye özellikle genç nüfus çekmeyi amaçlayan Cammrata, kasabaya yerleşenlere bedelsiz bir şekilde ev veriyor. 

127 milyon nüfuslu Japonya'da halkın kentlere göç etmesiyle kiya adı verilen hayalet evler ortaya çıktı. 2040 yılında Japonya'da halihazırda mevcut 900 kadar kent ve kasabanın tamamen boşalacağı düşünülüyor. İşte bu sebeple Japonya hükümeti, hayalet kent oluşumunun önüne geçmek için ücretsiz ev dağıtma kararı aldı.

İŞTE ŞARTLAR

Akiya sistemi kapsamında ücretsiz ev sahibi olmak isteyen kişilerin 40 yaşın altında olması ve bu kişilerin 18 yaşının altında en az bir çocuğa ve 50 yaşın altında bir eşe sahip olması gerekiyor. Şartları karşılayan kişiler ücretsiz olarak sahip olduğu evleri de restore etmesi şartı bulunuyor.

1 Euro'ya ev sahibi olmak isteyenler dikkat!

Japonlar evlerini bedavaya dağıtıyor!


Geri Dön