29 / 03 / 2024

Bursa Gemlik'te altyapı çalışmaları sürüyor!

Bursa Gemlik'te altyapı çalışmaları sürüyor!

Gemlik'te Balık Pazarı, Demirsubaşı, Orhaniye ve Yeni Mahalle'nin Moda Sokak'tan denize dökülen kanalizasyonunun yanı sıra hükümet binası, PTT binası ve çevresinden Çarşı Deresi'ne akan kanalizasyon giderleri tek bir sisteme toplanıyor.




Gemlik Belediyesi'nin BUSKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte başlattığı alt yapı çalışmaları kapsamında Kayhan, Balık Pazarı, Demirsubaşı, Orhaniye ve Yeni Mahalle'nin Moda Sokak'tan denize dökülen kanalizasyonunun yanı sıra hükümet binası, PTT binası ve çevresinden Çarşı Deresi'ne akan kanalizasyon giderleri tek bir sisteme toplanıyor. 

Çalışmalar kapsamında giderler için açılan Ahmet Dural Meydanı, hükümet binası çevresi ve gazinolar mevkiindeki yollarda da asfaltlama çalışması yapıldı. 


DERE VE DENİZTEMİZ KALACAK 

Deniz ve dereye artık kanalizasyon akmayacağını belirten Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hem deniz hem de Çarşı Deresi'ııin daha temiz olacağını söyledi. 

Bu sayede pis koku ve kötü görüntünün önüne geçileceğini belirten Yılmaz, kanalizasyon ve atıkların sisteme alınıp arıtma tesisine pompalanacağını açıkladı. 

Çalışmaların aşama aşama tamamlandığını vurgulayan Refik Yılmaz, asfaltlama çalışmaları ile birlikte bölgede başta esnaf olmak üzere trafikteki sıkıntının da rahatladığını sözlerine ekledi. 


Olay Gazetesi


Geri Dön