17 / 04 / 2024

Bursa Kestel Kavşağı'nın ilk etabı tamamlandı!

Bursa Kestel Kavşağı'nın ilk etabı tamamlandı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaray Kestel Hattı kapsamında projelendirilen Kestel kavşağı 'nın Ankara yolu gidiş istikameti trafiğe açılırken, geliş istikametinin de bayram öncesi ulaşıma açılması planlanıyor.




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yolun tamamlanan bölümlerini etap etap hizmete açarak, bayram trafiği nedeniyle ana yolda yığılmanın önüne geçeceklerini söyledi.


Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla raylı sistemler, hava ve deniz ulaşım projelerinin yanında yeni yol açma ve genişletme, köprü ve kavşak imalatlarıyla şehir içi trafiğe nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi,  Ankara  yolu üzerindeki son düğüm olan Kestel Kavşağı’nın Ankara gidiş istikametini trafiğe açtı. Bayram trafiğinin önüne geçmek amacıyla yolun tamamlanan bölümlerini hizmete açmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi Ankara yolu gidiş istikametinin 2 şeritlik bölümünü asfaltlayıp, trafik çizgilerini de çizdikten sonra yolu ulaşıma açtı. Ankara istikametine giderken, tali yoldan fabrikaların arasına yönlendirilen araçlar, yolun açılmasıyla birlikte kavşağın altından kesintisiz bir şekilde Ankara istikametine gitme imkanına kavuştu.


Bayrama kadar geliş istikameti de açılacak

Geçtiğimiz günlerde kavşak çalışmalarını yerinde inceleyen ve kavşağın altından Ankara’ya gidiş ve geliş istikametlerinin Bayram öncesi açılacağının sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gidiş istikametinin açılmasıyla verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gidiş istikametinde 3 şeritli olan yolun tamamlanan iki şeridini hemen ulaşıma açtıklarını, diğer şeritte de çalışmaların devam edeceğini dile getiren Başkan Altepe, geliş istikametinde de çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti. Yolun geliş istikametini de kısa sürede tamamlayıp, bayram öncesi ulaşıma açacaklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bursaray Kestel hattı inşaatı kapsamında ana yolda sorun olan tek nokta Kestel Kavşağı kaldı. Burada da çalışmalar hızla sürüyor. Bayram öncesi gidiş ve geliş istikametini açacağımızın sözünü vermiştik. Sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geliş istikametini de kısa sürede tamamlayıp açacağız” diye konuştu.


Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön