25 / 04 / 2024

Bursa'nın metro hattı uzunluğu 114 kilometre çıkacak!

Bursa'nın metro hattı uzunluğu 114 kilometre çıkacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir adayı Alinur Aktaş, ulaşım ile alakalı müjdeleri verdi. Aktaş, 54 kilometrelik metro hattının 114 kilometreye çıkacağını söyledi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, Bursa Fan Kulüp'ün Almira Hotel'de düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa'da Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bursa Fan Kulüp'ün Almira Hotel'de düzenlenen toplantıya katılan Başkan Aktaş, kentsel dönüşüm konusunda tüm suçun kendilerine atıldığını söyledi.

Başkan Aktaş, "Nilüfer Belediyesi Başkanı şimdi bana diyor ki 'Kentsel Dönüşümü yanlış yaptın' ruhsatları ilçe belediyesi veriyor. 'Sen neden ruhsat veriyorsun?'. Büyükşehir Belediyesi yanlış yaptı diyorlar, ancak sen de bunda suç ortağısın. Ben bu olayı bitirdim. Kentsel dönüşümü 4 süzgeçten geçiriyoruz ve uygulamaya koyuyoruz" diye konuştu.

Bursa'da farklı kültürlerin var olduğunu ancak Bursalılık konusunda sorun olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, " "Bursa'da farklı kültürler var ancak şehirleşme ile alakalı sorunlar var. Biz de bundan sonra bunun üzerinde yoğunlaşacağız. Bursalılık ve Bursa şehiri ile alakalı çalışmalarımız var. Bursa ne çektiyse plansızlıktan çekti. Planlı olmaya ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

Ulaşım ile alakalı da sinyaller veren Başkan Aktaş, projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Aktaş, "Ulaşım master planı ile alakalı Mevcut Metroda Sinyal Optimizasyonu 114 milyon lira. 54 km'lik metro hattı 114 km'ye çıkacak. Şehir Hastanesi sene sonunda faaliyete geçecek. Görükle'de 50 bin öğrenci yaşıyor. Görükle hattı tamamlanacak. Bu dönem kesin başlayacağız. Gürsu'dan Başlayan ve Çalı'ya giden metro hattının temelini atacağız. Bunun yanında Demirtaş'tan başlayıp Çalı'ya kadar metro hattını kuracağız. Bunu da yap işlet ve devret modeli ile yapacağız. Çünkü bunu yapacak kaynağımız yok. Raylı sistemin olduğu yerlerde minibüsler otobüsler gezip duruyor. Biz bu durumda trafiği düzeltemeyiz. Batı'da düzenlemeler yaptık. 99 yılından kalma 250 milyon lira borç ödedik."


Geri Dön