29 / 03 / 2024

Bursa'nın turizm master planı çıkarılacak!

Bursa'nın turizm master planı çıkarılacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA ) ile kentin turizm master planı için önemli bir karar aldıklarını ifade etti.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA ) ile kentin turizm master planı için önemli bir karar aldıklarını söyleyerek bu çalışmayı dünyanın en önemli metropollerini planlayan bir şirketin yapacağını duyurdu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre odanın ocak ayı meclis toplantısında açıklamalar yapan Burkay, Türkiye ve Bursa açısından değerlendirdiklerinde 2019'daki ekonomik göstergelerin 2018'den daha iyi olacağına inandıklarını söyledi. 

Burkay, ihracata önem vereceklerini kaydederek, "Özellikle endüstri tarafında olan iş insanlarımız, mutlaka dış pazar operasyonlarını artırmalı. Bu noktada küresel fuar acentesi, fuar faaliyetlerimiz ve Ur-Ge projelerimizin ne kadar önemli olduğu karşımıza çıkıyor. Bu hamleler birçok sektörümüzün pazar çeşitliliğini artırırken, aynı zamanda şirketlerimizin mali yapısını güçlendirdi." ifadelerini kullandı.

İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının destekleriyle 2018 yılında önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve 2019'da da firmalara vizyon kazandıracak yeni çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini söyledi. 

Burkay, turizm alanında sektörde farkındalık oluşturacak önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, şu değerlendiri yaptı;

"BTSO önderliğinde BEBKA ile Bursa'nın turizm master planı için önemli bir karar aldık. Dünyanın en önemli metropollerini planlayan bir şirket, Bursa'nın master planını çıkartacak. Bu çalışma sadece gezilecek yerlerin ortaya çıkmasıyla alakalı bir durum değil. Bursa'nın marka kenti kimliğine güç katacak bir çalışma yapılacağına inanıyorum."


Geri Dön