20 / 04 / 2024

Çayyolu Metrosu açılış tarihi belli oldu!

Çayyolu Metrosu açılış tarihi belli oldu!

Çayyolu Metrosu ne zaman açılacak? Söğütözü - Çayyolu Metrosu'nun açılış tarihini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Peki Çayyolu Metrosu güzergahı nedir? Çayyolu Metrosu durak ve istasyonları nerededir? İşte Çayyolu Metrosu açılış tarihi ve güzergahı..



Çayyolu Metrosu açılış tarihi belli oldu!


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çayyolu Metrosu olarak bilinen Söğütözü – Çayyolu Metrosu, M2 Metro 2. Aşama’nın açılacağını ne zaman söyledi. Başbakan Erdoğan, Çayyolu Metrosu’nun açılış tarihini  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile gerçekleştirdiği ODTÜ önündeki 1071 Malazgirt Bulvarı açılış töreninde açıkladı.  


Çayyolu Metrosu’nun açılış tarihi belli oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) önündeki 1071 Bulvarı’nın açılış töreninde Çayyolu Metrosu olarak da bilinen Söğütözü – Çayyolu Metro 2. Aşama’nın da hizmete gireceği tarihi verdi. 


Başbakan Erdoğan,  1071 Malazgirt Bulvarı’nın 25 Şubat 2014 tarihinde düzenlenen açılış töreninde şunları söyledi;

“1071 Malazgirt Bulvarı da işte bu şekilde engelleri aşarak inşa edilmiş bir projedir. 1071 Malazgirt Bulvarı’na ne kadar ağaç dikildi biliyor musunuz? Yolun refüjlerine ve çevresine 105 bin çalı, 177 bin çiçek, 75 bin metre kare çimen, bin 22 adet 15-25 yaş arası ıhlamur ağacı, 3 bin 105 de büyük boylu sedir, karaçam, göknar, mavi ladin türü ağaç dikildi. 1071 Bulvarı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Çayyolu metrosu 10 Mart’ta hazır. 10 Mart’ta Çayyolu metrosunu açıyoruz.”


Halk arasında Çayyolu Metrosu olarak da bilinen Metro 2. Aşama, Kızılay ile Çayyolu semtini birleştiriyor. Çayyolu Metrosu, 10 Mart 2014 Pazartesi günü törenle hizmete açılacak. 


Toplam hat uzunluğu 9,39 km olan Çayyolu Metrosu’nun 7 istasyonu bulunuyor. Ankara Çayyolu Metrosu, Söğütözü ile Çayyolu arasında günlük 490 bin yolcu taşıyacak.



Çayyolu metrosu durakları!


- Söğütözü


- MTA


- ODTÜ


- Bilkent


- Köy Hizmetleri


- Beytepe


- Ümitköy


- Çayyolu 1


- Çayyolu 2


Geri Dön