26 / 04 / 2024

Çekmeköy Taşdelen'deki askeri araziye yapılaşma izni!

Çekmeköy Taşdelen'deki askeri araziye yapılaşma izni!

İstanbul Çekmeköy'de bulunan yaklaşık 860 bin metrekarelik eski askeri alan yeni konut alanı olarak ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı plan ile  bölgede AVM, otel ve rezidans yapılabilecek. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çekmeköy Taşdelen'de bulunan askeri arazi için  458, 459 ve 460 sayılı parsellerine yönelik yeni imar planları hazırladı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; yeni imar alanların yer aldığı olan yaklaşık 860 bin metrekare alanı kapsıyor. Söz konusu parsellerin değerlendirilmesi için protokol imzaları atıldı.

Protokole konu olan yaklaşık 860 bin metrekarelik bölge 2020 yılının Kasım'ında bakanlıkça “rezerv yapı alanı” yeni konut alanı ilan edildi. Buna göre hazırlanan planlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda onay verildi ve askıya çıkarıldı. 

Fonksiyonlar değiştirildi 

İlk olarak 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı'ndaki “askeri alan, askeri güvenlik bölgesi ve jeolojik açıdan yerleşime sakıncalı alan” fonksiyonu değiştilerek “Havza içi rehabilite edilecek alan” tanımı yapıldı. Alt ölçekli planlarda da eski askeri alanındaki yapılaşma şartları belirlendi. Plan açıklama raporunda alanın işlevini kaybetmiş askeri alanda yer aldığı belirtilerek plan çalışmasıyla gelişme konut, ticaret, cami, eğitim alanları, park, idari hizmet alanı, sosyal tesis fonksiyonları tanındığı belirtildi. Alanda 7 bin kişinin yaşayabileceği tahmin edildi. 

 Çekmeköy Taşdelen deki askeri araziye yapılaşma izni!

3 katlı yapılar inşa edilecek

860 bin metrekare büyüklüğe sahip eski  askeri alanın 355 bin 881 metrekaresi konut ve ticari birimlerden oluşacak. “Gelişme konut alanı” olarak ifade edilen alana 3 katlı yapılar yapılacak  “Ticaret+konut” olarak ayrılan bölümlere inşa edilecek binaların yüksekliği 4 kat ile 7 kat arasında değişiyor. “Ticaret+ konut” alanlarına  AVM, otel ve rezidans yapılabilecek.  İnşaat hakkının da en az 0.25, en fazla 1.60 olmasına karar verildi.

Değeri 3.1 milyar TL

Emlak Konut tarafından 24 Mart’ta yapılan açıklamada plan değişikliğine konu olan Çekmeköy Taşdelen Mahallesi’ndeki 458, 459 ve 460 parsel sayılı gayrimenkullerin 312 bin 429 metrekarelik bölümün toplam 937 milyon 289 bin 310 TL bedel üzerinden satın alınmasına yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ek protokol imzalarının atıldığı belirtilmişti. Satın alınan parseller için yapılan değerleme raporuna göre projenin bitmesi halinde bugünkü toplam değeri 3 milyar 157 milyon 712 bin lira olarak hesaplanmıştı.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

 


Geri Dön