18 / 04 / 2024

Çelebi Mehmet Bulvarı açılış için gün sayıyor!

Çelebi Mehmet Bulvarı açılış için gün sayıyor!

Bursa’yı modern ulaşımla buluşturan Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve Ankara - İzmir Yolu’na alternatif güzergah olan 30 metrelik Çelebi Mehmet Bulvarı’nda çalışmalar hızla sürüyor.




Bursa’yı modern ulaşımla buluşturan Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve Ankara-İzmir Yolu’na alternatif güzergah olan 30 metrelik Çelebi Mehmet Bulvarı’nda çalışmalar hızla sürüyor.


‘Ulaşılabilir bir Bursa’ hedefiyle çalışmalarına yön veren Büyükşehir Belediyesi’nin Çelebi Mehmet Bulvarı’nın Veysel Karani Mahallesi kısmında sürdürdüğü çalışmalar artık gün sayıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte 30 metrelik yoldaki çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa’nın daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Altepe, yolun tamamlanmasıyla kent ulaşımının nefes alacağını belirterek, “Bursa, altyapısıyla, üstyapısıyla hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu konuda özellikle kentimizin ulaşılabilir bir kent olması ve kent içi trafiğin rahatlaması konusunda önemli çalışmalara imza atıyoruz” dedi.


Kısa zaman sonra açılacak 

Başkan Altepe, Bursa’nın ulaşılabilir kent olması yolundaki çalışmalar için her gün ortalama 3 bina yıkarak yeni yollar açtıklarını söyledi. Türkiye ve dünyada bu alanda en yoğun çalışan belediye olduklarını ifade eden Başkan Altepe, onlardan birinin de Çelebi Mehmet Bulvarı olduğunu kaydetti. Yalova Yolu ile Soğanlı bölgesi arasındaki kısmı tamamlanarak hizmete giren yolun Yıldırım etabına geçildiğini vurgulayan Başkan Altepe, daha önceki açılan kısımlara göre buradaki işlemleri biraz daha hızlı sürdürdüklerini ifade etti. Bursa’nın bir an önce yeni artere kavuşmasını arzu ettiklerini, bu nedenle çalışmaları yoğunlaştırdıklarını kaydeden Başkan Altepe, “En önemli kısım, Gökdere ile Eski Gemlik Yolu arasındaki alan. Yaklaşık 12 bin metrekare alana kurulu bulunan yolun kamulaştırması tamamlandı. 11 milyon TL bedel ödeyerek, yol üzerindeki hakları satın aldık. Gökdere’de yapılan kavşak düzenlemesi de bitmek üzere. İnşallah çok yakın bir zamanda, Eski Gemlik Yolu’ndan Samanlı Yolu’na kadar vatandaşlarımız, direkt ulaşma imkanına kavuşmuş olacaklar” diye konuştu.


Başkan Altepe, konuşmasında Çelebi Mehmet Bulvarı’nın Küçükbalıklı ile Altınova Mahallesi üzerinde kalan kısımlarındaki kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü, kamulaştırması yapılan binaların bir bir yıkıldığını kaydetti.



Bursa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön