24 / 04 / 2024

Çiftçilere müjde! Duymayan kalmasın, tarıma kredi yağıyor! İşte banka banka çiftçi kredisi fırsatları...

Çiftçilere müjde! Duymayan kalmasın, tarıma kredi yağıyor! İşte banka banka çiftçi kredisi fırsatları...

Milyonlarca çiftçiye neredeyse her bankadan kredi imkanı sunuluyor. Peki hangi banka ne kadar kredi veriyor? İşte banka banka çiftçi kredisi fırsatları...



Burak Koçak / Denizbank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdürü 

Tarım kredilerimiz 20 milyar liraya ulaştı 

2002'de Tarişbank'ı satın aldığımızda girdiğimiz Tarım Bankacılığındaki 20 yılda, özel bankalar arasında yüzde 40 pazar payına ulaştık. Kayıtlı çiftçi müşteri adedimiz 1.3 milyon civarında. Mevcut durumda tahsis edilen açık kredilerimizin toplam büyüklüğü ise yaklaşık 20 milyar TL'ye ulaşmış durumda. 650 binden fazla üreticinin cebinde duran üretici Kart ile artan maliyetler ve girdi azlığından kaynaklı verimi düşürmeden üretimin devam etmesine katkı sunuyoruz. Kişiye özel tanımlanmış ön onaylı hazır limitli tarım kredileriyle üç yıla varan vadelerde yatırım ihtiyaçlarının karşılanmasına destek sunuyoruz. Aynı zamanda tarımda dijital dönüşüm de üzerinde durduğumuz bir konu. Deniz'den Toprağa dijital platformu; 100 bin takipçiye sahip Facebook sayfası, Instagram hesabı ve mobil uygulama ile danışmanlık hizmeti veren en geniş platform. 280 bini aşkın üretici tarafından indirilen mobil uygulamamız; içindeki üretim önerileri, ziraat mühendislerine soru sormaya olanak veren Mühendise Sor menüsü, uydudan tarla takibi, hava durumu, haberler, hal fiyatları menüleri ve yakında eklenen bankacılık fonksiyonları ile tarım dünyasının en gelişmiş uygulaması. Yakın zamanda iki yeni kredi ürünü hayata geçirdik. Yeni teknolojiler ve servis bazlı çözümler üreten şirketlere yönelik girişim kredimizle start up'lara ilk ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri finansman desteğini sağlıyoruz.

Hakan ÖGER / Garanti BBVA KOBİ Bankacılığı Pazarlama Direktörü

Sektöre özel pozitif ayrım yapıyoruz 

Maliyet ve satış arasındaki makasın daralması, ağırlıklı olarak dönemsel gelire sahip sektörün nakit akışını olumsuz etkiliyor. Garanti BBVA olarak, tarımın dünya ve ülkemiz için stratejik öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Sektörün ihtiyaçlarını, üretim döngüsünü yakından takip eden ve bu konuda uzmanlaşmış bir ekiple çiftçilerimizin finansman ihtiyaçlarını değerlendiriyoruz. Ön Finansman Kredisi ile tarımsal girdi (tohum, fide), ekim-dikim, gübreleme, ilaçlama, işçilik gibi tüm giderlerin finansmanına yönelik 18 aya kadar, Tarımsal Ekipman Kredisi ile her türlü ekipman, makine alımına yönelik 48 aya kadar, Traktör Kredisi ile sıfır veya beş yaşına kadar traktör alımları için 60 aya kadar, Tarla Kredisi ile tarımsal faaliyet amaçlı alınan tarla, bağ-bahçe, sera alımına yönelik 60 aya kadar, Besi veya Süt Hayvancılığı kredisi ile büyük baş, küçük baş hayvan alımına yönelik 36 ay vadeye kadar kredi imkânı sunuyoruz. Ayrıca çiftçilerimiz, lisanslı depolara teslim ettiği ürünler karşılığı aldıkları Elektronik Ürün Senedini (ELÜS) teminat göstererek nakit kredi kullanabiliyor. Sera kapsamında da yatırımların yüzde 75'ine kadar, 12 ay ödemesiz ve 60 ay vadeli kredi sağlayabiliyoruz. Her türlü ihtiyaç alımına yönelik 48 ay vadeye kadar ÖTV dahil fatura tutarının yüzde 70'ine kredi imkanı sunuyoruz. Sera sulama ekipmanı alımına yönelik 60 ay vade ve ÖTV dahil fatura tutarının yüzde 80'ine kadar kredi imkânı ile sektöre özel pozitif ayrım yapıyoruz.

Çiftçilere müjde! Duymayan kalmasın, tarıma kredi yağıyor! İşte banka banka çiftçi kredisi fırsatları...

Serkan Ülken / Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı 

20 farklı kredi, 7 sigorta ürünümüz var 

Üreticilerimizin ihtiyaçlarına yönelik finansal çözümler sunuyoruz. Geçen üç yılda küçük ve orta ölçekli üreticilerimize 4 milyar TL'nin üzerinde finansman sağladık. Yapı Kredi olarak tarımı, ülkemizin stratejik alanlarından biri olarak görüyoruz. Ülkemizde tarım sektörünün büyüme trendini artırarak devam ettireceğini öngörüyoruz. Tarıma özel 20 farklı kredi çeşidi, yedi sigorta ürünü, iki farklı kart ürünümüzle çiftçilerimize özel hizmet sunuyoruz. Çiftçilerin sezonluk ihtiyaçları olan ekim-dikim, gübreleme, sulama, yem alımları, arazi kiralama gibi girdilerin finansmanını hasatta ödeyebilecekleri şekilde karşılıyoruz. Tarım Kredilerimizi, "İşletme Kredileri" ve "Yatırım Kredileri” olarak iki ana gruba ayırıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyacına uygun olarak bes yıla varan vadelerde kredi ürünlerimiz bulunuyor. Üreticilerimizin işletme gideri ihtiyaçları için 24 aya kadar vadeli kredilendirme imkânı sağlıyoruz. Yatırım kredisi taleplerinde ise, 60 aya kadar vadeli olarak müşterimizin hasadına uygun esnek taksit imkânları sunuyoruz. Çiftçilerimizin işletme kredisi taleplerinde, çiftçilerin bir üretim sezonu içinde gerçekleştirdikleri tüm tarımsal üretim faaliyetleri için oluşan mazot, tohum, gübre, ilaçlama gibi giderlerin yüzde 75'ine kadar kredilendiriyoruz. Çiftçilerimize sunduğumuz işletme kredisinde, hasattan hasada ödemeli olarak 24 aya kadar vadede finansman desteği sunuyoruz. Tarla/sera alımı veya sera yapımı için gelen taleplerde ise yatırım maliyetinin yüzde 75'ine kadar beş yıla varan vadelerde hasattan hasada ödemeli olarak kredi kullandırabiliyoruz.

Bülent OĞUZ / Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı 

"Ön finansman kredisi veriyoruz" 

Türkiye ekonomisinin en önemli bileşenlerinden biri de tarım sektörü. Sektör, gıda maddesi ihtiyacını karşılaması, sanayi sektörüne ham madde sağlaması, sanayi ürünlerine talep yaratması ve ihracata katkısı ile ülke kalkınmasında kritik bir rol oynuyor. Üreticilerin tohum, gübre, ilaç, sulama ve işçilik maliyetlerinin karşılanmasına yönelik "Ürün Ön Finansman Kredisi" sunuyoruz. Bunu yaparken de ürün hasat dönemine bağlı olarak geri ödemesiz dönem avantajıyla vade sonunda ana para ve faiz ödeme imkanı sağlıyoruz. Günümüzde artik modern sulama teknikleriyle üretimi artırmak, enerji tasarrufu sağlarken daha kaliteli ürünler elde edebilmek mümkün. Bu amaçla sunduğumuz 36 ay vadeli "Damla Sulama Kredisi" ile sulama ekipmanları alabiliyorlar. Sera kurulumu ve mevcut seralarının bakımı ya da genişletilmesi için "Sera Kredisi"ni, hisseli arsa ve yeni tarla alımları için ise "Arsa/Bahçe/Tarla Alim Kredisi"ni 84 aya kadar vade imkanıyla sunuyoruz. O km ve ikinci el traktör alımları için "Traktör Kredisi", yine 0 km ve ikinci el ticari araç ihtiyaçları için "Ticari Araç Kredisi” ile uygun koşullarda finansman desteğimiz mevcut. Bankamızın anlaşmalı olduğu markalardan müşterilerimizin yapacakları alımlarda ise cazip faiz oranları sunuyoruz. 0 km ve ikinci el traktör ve ticari araçlarda 60 aya kadar vade imkanı bulunuyor. Süt Besiciliği Kredisi de yem ve işletme giderlerinin finansmanı amaçlı en fazla 12 ay vadeli ve eşit taksitli olarak kullandırılabiliyor.

Çiftçilere son dakika şoku! Gübre fiyatları 7 kat birden arttı! Hangi gübre kaç lira? İşte 22 Mayıs 2022 fiyat listesi..

Çiftçiler dikkat! Buğdayda bomba tahmin! Buğday fiyatları ne zaman açıklanacak? 22 Mayıs 2022 buğday fiyat listesi

Hemen en az 5.000 lira maaşla 70 kamu personeli alınacak! Bu tarihleri sakın kaçırmayın! E-devletten başvurabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön