25 / 04 / 2024

Cityscape Global Fuarı'na en çok katılım Türkiye'den!

Cityscape Global Fuarı'na en çok katılım Türkiye'den!

Dubai Global’de Türk şirketlerinin katılımı geçen seneye göre 2 kat arttı. Bu yıl 61 Türk şirketi yaklaşık 25 milyar dolarlık yatırımlarını uluslararası yatırımcılara tanıtma fırsatını bulacak.



Dünya gayrimenkul sektörünün kalbi 3 gün boyunca Dubai’de yapılacak olan Cityscape Global’de atacak. Geçen yıl 30 Türk şirketinin katıldığı fuarda bu yıl 61 Türk şirketi yeni projelerini Körfez yatırımcılarına sunacak. 61 Türk şirketinin toplam yaklaşık 25 milyar dolarlık prrojeleri görücüye çıkacak. Son üç senede her yıl yaklaşık yüzde 30 büyüyen Cityscape Global’in bu büyüme trendini bu yıl da sürdürmesi bekleniyor. Büyüyen ve gelişen Cityscape Global 2015’te Türkiye gayrimenkul sektörü de katılımını ikiye katladı.    8-10 Eylül 2015 tarihleri arasında Dubai World Trade Center’da 14. kez düzenlenecek olan Cityscape Global’in düşen petrol fiyatları, küresel ekonomik durgunluk  ve yakın coğrafyadaki güçlü gayrimenkul pazarlarında yaşanan sıcak çatışmalara karşın bu yıl önemli gelişmelere sahne olacağı da kaydediliyor.


28 ülkeden 300 katılımcı


Cityscape Global 2015 ile ilgili bilgiler veren Cityscape fuarlarının Türkiye temsilcisi ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, fuar alanında yapılan yeniden düzenleme ile çok önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek “Bu yıl fuar alanının yapısı değiştirildi. İkisi yeni olmak üzere toplam 9 hol tamamen yeniden düzenlendi. Cityscape Global, bu yıl 28 ülkeden 300’ü aşkın katılımcıyı ağırlayacak” dedi. Geçen yıl 47 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl 50 binin üzerinde gerçekleşeceğini belirten Sezen “Bunun en güzel kanıtı da, geçen yıla göre yüzde 10 daha fazla gerçekleşen ön kayıt sayısıdır” dedi. Toplam 41 bin metrekare fuar alanına sahip Cityscape Global 2015’e bu yılki katılımcıların yüzde 65’i Körfez merkezli, yüzde 35’i ise uluslararası firmalardan oluşuyor.


Katılım en çok Türkiye’den


2015’te büyüyen ve gelişen bu önemli uluslararası gayrimenkul platformuna, Türkiye’nin de varlığını ikiye katlayarak adeta şimdiden damgasını vurduğunu söyleyen ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen “2014 yılında Türkiye gayrimenkul sektöründen 30 katılımcı firma yer alırken bu sayı, Cityscape Global 2015’te 61’e ulaşmıştır. Türkiye bu rakamlarla; fuardaki katılımcı 28 ülke arasında ‘En Büyük Uluslararası Katılımı Gerçekleştiren Ülke’ unvanını elinde bulunduruyor. ‘Ülke katılımı büyüklüğü’ açısından Türkiye’yi, İngiltere, Katar, Mısır ve Bahreyn takip ediyor” dedi.


Dubai Cityscape Global’e katılan ve projelerini uluslararası yatırımcılara sunacak şirketler arasında Kuzu Grubu, EgeYapı, Ağaoğlu, Babacan Yapı, Eroğlu Gayrimenkul, Nef, Piyalepaşa, Ofton İnşaat, Torunlar GYO ve Soyak gibi birçok Türk şirketi bulunuyor.


Star


Geri Dön