25 / 04 / 2024

Darıca Huzurevi binası yenilenmeli!

Darıca Huzurevi binası yenilenmeli!

Darıca'da bulunan Kocaeli Valilisi Darıca Gazeteciler Cemiyeti H. Memduh Kızılağaç Huzurevi Müdürü Yıldız Özer, depremde hasar gören binan yıkılıp yeniden yapılmasını talep ettiklerini söyledi.



Gazetemizin özel haberiyle gündeme getirdiği, Kocaeli Valiliği Darıca Gazeteciler Cemiyeti H.  Memduh Kızılağaç Huzurevi'nin 1999 yılında meydana gelen depremin ardından GTYE'nin hazırlamış olduğu rapora göre hasarlı durumda olduğu rapor edilmişti. Huzurevi sakinleri ve Huzurevi Müdürü Yıldız Özer ise binalarının yıkılıp yeniden yapılmasını talep ediyor. Yaşanan süreç ile ilgili bir açıklama yapan Kocaeli Valiliği Darıca Gazeteciler Cemiyeti H. Memduh Kızılağaç Huzurevi Müdürü Yıldız Özer, Kocaeli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden tüm binalarını depreme dayanıklılık ölçümlerinin yapılmasını istediğini ifade ederek, şunları söyledi; "Bu konu bize de bildirildi.Bizde daha sonra bir araştırma yaptık. Piyasadaki diğer şirketlerin bu işi çok maliyetli yaptıklarını öğrendikten sonra Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden bu ölçümü yaptırdık. 

Bina can güvenliği taşımıyorsa yaşlılar bu binada durmasınlar. Kendi istekleri söz konusu olsun. 

Hizmet dönüşüm modeline gidelim. Evine gitmek isteyen evine girsin, başka huzurevlerine nakil isteyen veya Kocaeli'nde başka huzurevlerine gitmek isteyenler gitsin yönünde bir karar alındı. 


GÜNDOĞDU'YU İSTEMİYORLAR 

Ondan sonra Kocaeli İl Müdürlüğü, Kocaeli'ndeki Gündoğdu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne kısa sürede boşaltılmamız yönünde bir öneri getirdi. Yaşlılarla birlikte gidip orayı gördük. Yaşlılarımız gösterilen yerden memnun kalmadı. İl müdürlüğünde birkaç kez daha toplantı yaptık. Hem personelin hem de yaşlıların Gündoğdu'ya gitmek istemediklerini belirttim. 


YARI YARIYA BOŞALDI 

Oraya gitme konumuz iptal edildi. Yetkililer daha sonra buraya gelerek başka bir rapor alınılması veya rapor değişebilir diye görüşlerini belirttiler. İl müdürlüğüne kiralanma biçiminde başka binaları gösterdik. Rapordan sonra 16 yaşlımız buradan ayrıldı. Şu anda 20 yaşlımız burada.  Hizmet modeli biçiminde bir bina kiralanarak yaşlıların taşınıp bu yerin yıkılıp yeniden yeni bir bina yapılmasını talep ediyoruz. Burası korunarak tekrar bir huzurevi yapılsın." dedi.


Darıca Gazetesi 


Geri Dön