25 / 04 / 2024

Değerli konut vergisinde muafiyet şartları neler?

Değerli konut vergisinde muafiyet şartları neler?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde Değerli Konut Vergisi'ndeki muafiyetleri kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Değerli konutlar vergisinde muafiyetler' başlıklı yazısı...



3) Karşılıklı olmak şartıyla yabancı devletlere ait olup elçilik ve konsolosluk olarak kullanılan mesken nitelikli taşınmazlar ile elçilerin ikametine mahsus mesken nitelikli taşınmazlar ve bunların müştemilatı ve merkezi Türkiye'de bulunan milletlerarası kuruluşlara, milletlerarası kuruluşların Türkiye'deki temsilciliklerine ait mesken nitelikli taşınmazlar değerli konut vergisinden muaftır.

Değerli konut vergisinde muafiyet şartları neler?

4) Esas faaliyet konusu bina inşası olanların işletmelerine kayıtlı bulunan ve henüz ilk satışa, devir ve temlike konu edilmemiş yeni inşa edilen mesken nitelikli taşınmazlar ilk satışa, devir ve temlike konu edilmediği sürece vergiden muaftır. Bu muafiyet hükmü arsa karşılığı inşaat işlerinde sözleşme gereği taahhüt işini üstlenen müteahhide kalan mesken nitelikli taşınmazlar için de uygulanır. Söz konusu taşınmazların kiraya verilmesi veya sair surette kullanılması durumunda muafiyetten yararlanılması mümkün değildir.

Değerli konut vergisinde 2022 tarifesi!

Otomotivde ÖTV düzenlemesi: Matrah limitleri değiştirildi!

Dolar Mart’ta 9.5 TL’ye mi düşecek?

Milyonlarca emekliye maaş zammı müjdesi!


Geri Dön