23 / 04 / 2024

Denizli projelerinde son durum!

Denizli projelerinde son durum!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında yapımı süren 50 metre genişliğindeki yol ile Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ tarafından 10 ayrı mahallede sürdürülen alt yapı çalışmaları ile ve su depolarını inceledi



Büyükşehir geleceğe yatırım yapıyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında yapımı süren 50 metre genişliğindeki yol ile Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ tarafından 10 ayrı mahallede sürdürülen alt yapı çalışmaları ile ve su depolarını inceledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğe yatırım yaptığını vurgulayan Başkan Zolan, “Gelecek nesillere daha güzel bir şehir bırakmak için çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz” dedi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 Dev Proje kapsamında yapımı sürdürülen Ali Marım Bulvarı’ndan  İzmir  yoluna bağlanacak 50 metre genişliğindeki yol çalışması ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) tarafından 10 ayrı mahallede sürdürülen alt yapı çalışması ile su depolarını yerinde inceledi. Başkan Zolan’ın inceleme gezisine DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Aydın ve basın mensupları katıldı. İlbade Mahallesi’nde yapımı süren alt yapı çalışmaları ile başlayan gezide Başkan Zolan, SCADA sistemine entegre edilen Hacı Eyüplü Su Deposu, yapımı tamamlanan 5.000 tonluk Çakmak Su Deposu ve son olarak Ali Marım Bulvarını İzmir yoluna bağlayacak 50 metre genişliğindeki yol çalışmasını inceledi.


“Geleceğe bu eksikliği bırakmamak için”


Başkan Zolan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 10 ayrı mahallede başlattıkları ve şuanda Akkonak, Karaman bölgesinde devam eden alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Yapım aşamasında bazı sıkıntıların yaşandığını anlatan Başkan Zolan, “Ben öncelikle vatandaşlarımıza sabırlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunlar yapılması gereken, belki çok geç kalınmış işlerdi. Geleceğe bu eksikliği bırakmamak için bugün yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatlarımızı baştan aşağıya yeniliyoruz. Bu bölgede yağmur suyu hattımız yoktu, ilk kez inşa ediyoruz. Şu anda geldiğimiz noktada yağmur suyu hatları, içinde insanların yürüdüğü, araçların geçebildiği hatlardır. Bu bölgede yüzde 95 oranında bitme seviyesine gelen yağmur suyu hatlarımızı kısa süre sonra tamamlamış olacağız. Kanalizasyon ile ilgili çalışmalarımız ise yüzde 80 seviyesine geldi. Kalan yüzde 20'lik kısmı da en yakın zamanda tamamlayacağız. En son ve en üstte yapılması gereken içme suyu hatları ile ilgili çalışmalarımız da şu anda yüzde 30 seviyesinde. Bundan sonra içme suyu hatları çerçevesinde yoğunluk sağlanacak” dedi.


“Günü kurtarma adına iş yapmıyoruz”


Çalışmaların Ekim ayının ortasına kadar tamamlanacağına işaret eden Başkan Zolan, “Bu çalışmalar Denizlimize 100-150 yıl yetecek ve bir daha bu bölgelerde altyapı çalışması görmeyeceğiz. Bu çalışmalarımızın sonrasında üst yapı noktasında çalışmalara başlayacağız ve sokaklarımızı baştan aşağıya yenileyeceğiz. Bu şekilde vatandaşlarımızın çektiği zorlukların karşılığını vermiş olacağız. Yaptığımız yatırımlar torunumuzun torununun göreceği hizmetler. Kalıcı işler yaptığımızı biliyoruz. Şehrin geleceği noktasında hiç bir şeyi görmezden gelemeyiz. Göz boyamak, günü kurtarma adına biz hiç bir iş yapmıyoruz. Bize yakışan da olması gereken de budur. Gelecek nesillere daha güzel bir şehir bırakmak için çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz. Denizlimizin yarını daha güzel olacak" diye konuştu.


"Yeni teknoloji ile suyumuz daha güvenli"


Daha sonra yapımı tamamlanan 5.000 tonluk Çakmak Su Deposu, Hacı Eyüplü Su Deposu ve depolardaki SCADA sistemini inceleyen Başkan Zolan, kullanılan teknoloji ile depolarda gelinen noktayı anlattı. Başkan Zolan, “Geçmişte su seviyesi demirler yardımı ile ölçülüyordu. El feneri ile bakılıp su var mı diye kontrol edilirdi. Şu anda kullandığımız teknoloji ile suyun seviyesi, klor oranı gibi değerler merkezden görülebiliyor. Kamera ve sensörler yardımı ile depoya girilmek istendiğinde yada herhangi bir olumsuzluk olduğunda merkezden çok net bir şekilde görebiliyoruz” dedi. Başkan Zolan, “Belki gözle görülmeyen, hissedilmeyen en büyük yatırımlarımızdan birisi de su depoları. Denizli genelinde eskimiş, yıpranmış ve yıkılmak üzere olan veya kapasite olarak ihtiyaca cevap vermeyen su depolarımızı yeniliyoruz veya yeniden yapıyoruz. Şuanda Denizli genelinde 58 adet su deposu inşa ediyoruz. Bu depolarımızın büyüklükleri 300 tonluk, 500 tonluk, 1000 tonluk, 2 bin tonluk. Çakmak Su Depomuz ise 5 bin tonluk kapasitesi ile en büyük su depomuz” diye konuştu. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Su hayat demektir. Temiz ve sağlıklı su, sağlıklı bir ömür demektir. Biz sağlıklı ve güvenli suyu temin etmeye devam edeceğiz. Denizlimize hayırlı olsun.”


“İşimiz gücümüz Denizli"


Denizli’ye yeni bir çevre yolu kazandıracaklarını ifade eden Başkan Zolan, 121 Dev Proje kapsamında yapımı süren 50 metre genişliğindeki yolla ilgili ise yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Ali Marım Bulvarı’nın devamındaki yolun İzmir Bulvarı’na bağlanacağını ifade eden Başkan Zolan, “Buradan Adalet Mahallesi, Başkarcı, Yenişehir, Albayrak ve Gümüşler bölgesine ulaşım daha rahat, daha konforlu sağlanacak. Bu yol Bozburun Bulvarı sonrasında ise çevreyoluna bağlanacak.  Ankara  yolundan gelen veya oraya gitmek isteyenler şehrin merkezine girmeden, Üçgen’den geçmeden daha seri ve kısa zamanda bu yolu kullanarak ulaşım sağlayacak. Böylece merkezimizdeki trafikte de bir rahatlama olacak. Allah'ım kazasız belasız bu yolu yapmayı ve hizmete açmayı bizlere nasip etsin. Denizlimiz her şeyin en güzeline layık. Biz Denizlimize hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. İşimiz gücümüz Denizli. Denizlimizin derdine nasıl derman oluruz, ulaşımı nasıl rahatlatırız noktasında gece gündüz tüm ekibimizle beraber çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın vermiş olduğu destekten, göstermiş olduğu sabırdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Denizlimize şimdiden hayırlı olsun" dedi. 



Denizli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön