28 / 03 / 2024

Detay Mimarlık ikinci fabrikasını devreye alacak!

Detay Mimarlık ikinci fabrikasını devreye alacak!

Detay Mimarlık yılın ikinci yarısında 250 bin Euro'luk makine yatırımı yapacak



Yapacakları 300 bin Euro’luk yatırımla, 32 bin metrekarelik arsalarında yaz sonuna kadar 3 bin metrekarelik yeni fabrika binalarını kurmayı planladıklarını aktaran Detay İç Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biner, 2013 yılında ise bu alanı 10 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Ayrıca mevcut makine parkına ilave olarak 2012 yılı başından itibaren 150 bin Euro değerinde makine yatırımında bulunduklarını vurgulayan Biner, 2012 yılının ikinci yarısında ise 250 bin Euro’luk daha makine yatırımı hazırlıkları olduğunu dile getirdi.

1994 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra yurtdışında çeşitli projelerde görev aldığını anlatan İlker Biner, 1996 yılında Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi’nde bin 200 metrekare alan üzerinde Detay İç Mimarlık Şirketi’ni kurduğunu ifade etti. 1997 yılından itibaren de mobilya üretimine başladıklarını söyleyen Biner, Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi’nde, mimarı-iç mimari projelendirme, proje uygulama, mobilya ve ahşap işleri imalatı ile müteahhitlik hizmetleri alanında faaliyet gösterdiklerini aktardı. Firmalarında 38 kişiye istihdam sağladıkları bilgisini veren Biner, “Müşteri profilimizin yüzde 70’inde otel sahipleri, yüzde 10’unda da mimar ve iç mimar meslektaşları yer alıyor. Profilimizin yüzde 20’sini kupon müşteri diye adlandırılan ev, ofis ve mağaza gibi küçük çaplı projelerden oluşuyor” dedi.

Şu anda biri Side, diğeri ise Alanya Bölgesi’nde olmak üzere iki otele ait uygulama projelerinin devam ettiğini belirten Biner, Gaziantep’te iki ayrı otel projeleri olduğunu dile getirdi. Ayrıca Gaziantep Sanayi Odası’nın mobilya ve  ahşap işlerini bitirmek üzere olduklarına dikkat çeken Biner, 2008’de uygulamasına başladıkları fakat ara verdikleri Rusya’daki otel projelerine ise yaz aylarında tekrar başlamayı planladıklarını kaydetti. 2012 yılı yaz sonu yapımına başlayacakları iki ayrı otel projelerinin, iç mimari projelerini hazırladıklarını vurgulayan Biner, “Irak Başbakanlık Binası ahşap işlerinin imâlatına ise mart sonunda başlayacağız.  Bu işin ana ham maddesi olan meşe ağacı kerestesini Amerika’dan ithal ediyoruz. Bu iş için toplam 150 metreküp meşe kereste ithalatı yapıyoruz. Diğer yan ham maddeleri ise yurtiçinden tedarik ediyoruz” diye konuştu.

Dünya


Geri Dön