18 / 04 / 2024

Devletten dar gelirliye 1150 TL kira yardımı!

Devletten dar gelirliye 1150 TL kira yardımı!

Devlet ev sahibi olmayan vatandaşlara yönelik kira yardımlarına devam ediyor. 1150 TL'ye varan kira yardımları kimlere veriliyor? İşte detaylar...



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs devlet tarafından vatandaşlara yapılan yardımlar devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; hükümet bu zor dönemde kirasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için kira yardımı yapıyor. Her şehir için değişen bu kira ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor.

Kira yardımı nasıl alınır?

Söz konusu yardım için vatandaşların başvuru koşullarını yerine getirmesi isteniyor. Şartları karşılayan herkes e-devlet üzerinden başvurarak bu destekten faydalanabilecek. 


Başvurular nereye yapılıyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlar için çeşitli başvuru yöntemleri bulunuyor.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işlemi yapmak için Kaymakamlıklardan bilgi alıyor. Kaymakamlıklar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile ortak çalışarak kira yardımının sağlanacağı kişiye ulaşılıyor ve bu şekilde kira yardımı yapılıyor. 

 Devletten dar gelirliye 1150 TL kira yardımı!

Kira yardımı ne kadar?

Kira yardımı almak isteyen bir kişi öncelikle bulunduğu ilçenin kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunması gerekiyor. Söz konusu kira yardımı şehirlere göre değişkenlik gösteriyor. Bazı büyük şehirlerde kira yardımları 1150 TL'yi buluyor.

Kira yardımı yapan kuruluşlar 

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik anlamda zor zamanlar yaşayan vatandaşlara yardım yapan birçok kuruluş bulunuyor. İşte kira yardımında bulunan kuruluşların listesi: 

Devletten dar gelirliye 1150 TL kira yardımı!

STK'lar,

Belediyeler,

Gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyen kurum ve şahıslar

Özel dernek ve vakıflar,

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan müdürlükler.

Taşınma ve kira yardımı nasıl alınır?


Geri Dön