23 / 04 / 2024

Dikkat bu haber herkesi ilgilendiriyor! Petrol fiyatlarında neler oluyor?..

Dikkat bu haber herkesi ilgilendiriyor! Petrol fiyatlarında neler oluyor?..

Küresel petrol piyasalarında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. 2022 senesinin sonlarına doğru kötü bir grafik izleyen ve yeni yıla da bu şekilde giren petrolde neler oluyor?..



Petrolde yıl sonuna doğru yaşanan düşüş, yeni yılın ilk günlerinde devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ortalarında 100 dolarları aşan petrol fiyatları şimdilerde 80 dolarlar seviyesine geriledi.

Dikkat bu haber herkesi ilgilendiriyor! Petrol fiyatlarında neler oluyor?..

Peki dünyanın en önemli emtialarının başında gelen petroldeki bu düşüşün nedeni ne?

Petrol fiyatları Çin'deki gelişmelerin yanı sıra, ılıman geçen kışın ve resesyon korkularının etkisiyle geriledi.

Yeni seneye negatif başlangıç yapan petroldeki aşağı yönlü seyir, kötüleşen talep görünümü nedeniyle derinleşti. Amerika Birleşik Devletleri'nde resesyon öngörüleri, Çin’deki Covid-19 gelişmeleri ve ılıman geçen kış, talebe dair endişeleri artırmakta.

Küresel petrol fiyatları, dünkü seansta dünya ekonomisinin durumu nedeniyle zayıf talebe dair endişelerle yüzde 4’e yakın gerilemesinin ardından bugün de kayıplar yaşadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön