29 / 03 / 2024

Diziye evini veren köşeyi dönüyor!

Diziye evini veren köşeyi dönüyor!

Milyonlarca kişinin gününü iple çektiği dizi ve filmler oyuncularını zengin ederken mekanlar için ödenen ücretler de çok sayıda kişi için büyük bir gelir kapısı oluyor.



Türkiye sinema ve dizi sektörü adeta altın çağını yaşıyor. Vizyona giren filmlerde izlenme neredeyse 8 milyon bandına ulaşırken gelir tarafından ise 100 milyon TL gibi astronomik rakamlar artık rahatça telaffuz edilebiliyor.

Film tarafının yanı sıra dizi sektörü de resmen boyut atlamış durumda. Türk dizileri ile milyonları ekran başına kilitliyor.

Diziye evini veren köşeyi dönüyor!

Günlükte 30 aylıkta 200 bin TL

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; sektörün ihtiyaçları doğrultusunda ev, yalı, köşk, restoran, otel, hastane gibi mekanların yanı sıra son model lüks araçlar ile tekne ve yatlar için günlük 5 bin TL'den başlayıp 30 bin TL'ye kadar ücretler konuşuluyor. Aylıkta ise bu rakamların köşk ve yalılarda 200 bin TL’ye kadar çıktığı biliniyor.

Sakin bölgeler tercih ediliyor

Yapımcılar, çekim yapılacak mekanlar noktasında genellikle Ortaköy, Bebek, Yeniköy, İstinye, Zekeriyaköy, Beykoz, Anadoluhisarı, Çengelköy, Kavacık ve Kanlıca gibi sakin bölgeleri tercih ediyor. Reklam çekimlerinin en uğrak adresi ise Kadıköy Bağdat Caddesi olarak öne çıkıyor. Çekim mekanlarında özellikle ışıktı kameraydı gibi teknik ekipmanların rahat çalışabileceği detaylara bakılıyor.

Diziye evini veren köşeyi dönüyor!

Mal sahiplerinden de istek geliyor

Yeniköy'de dizi ve filmlere mekan kiralayan Gayrimenkul Uzmanı Tuncay Ersan, bölgede günlük yalı ve köşk kiralamalarında rakamın 25 bin TL’ye kadar çıktığını ifade etti. Ersan, şunları söyledi;

"Aylıkta ise bu rakam 150 bin bandına kadar ulaşıyor. Dizi ve film ekiplerinin yanı sıra mal sahipleri tarafından da bu tarz kullanımlar için istek geliyor. Yapılarda oluşacak tahribat için evler ekipler tarafından sigorta ediliyor"

Sadece balkona 2500 TL

Gayrimenkul uzmanı Mehmet Keleş, Beyoğlu – Cihangir bölgesinin dizi ve film ekipleri özellikle tercih edildiğini söyledi. Keleş, bölgede dairelerin günlük kiralık fiyatlarının 2 bin TL’den başlayıp 6 bin TL bandına kadar çıktığını belirtti. Keleş, sadece bir balkonda yapılacak çekim için geçtiğimiz günlerde 2500 TL ücretin dahi ödendiğini söylüyor.

Jet sosyete de evini açıyor

Sektöre evini açanlar arasında jet sosyete olarak bilinen İstanbul’un tanınmış varlıklı aileleri de yer alıyor. Geçtiğimiz sezonlarda çok fazla izlenen bir kaç dizinin sosyetenin önde gelen ailelerine ait evlerde çekildiği biliniyor. İstanbul’un güzide semtlerindeki meşhur villa ve yalılar için ödenen rakamlar noktasında ise aylık 60 bin dolar gibi astronomik rakamlar telaffuz ediliyor.

Diziye evini veren köşeyi dönüyor!

Fabrikaların harabeleri de para ediyor

Son dönemde bazı dizilerde özellikle harabe fabrikaların kullanılması bu tarz yapı sahipleri için de gelir kaynağı oluyor. İstanbul Ümraniye’de yapımcılara kiralanan bin metre karelik bir fabrika için günlük yine 5 bin TL isteniyor.

Dizi ekibine kiralık plaj

Yazlık dizilerin tercihi olan butik oteller de aranan mekanlardan oluyor. İstanbul Sarıyer’deki bu tarz bir otel için de istenen rakam 4 bin TL. Sadece otel değil plajlarda para ediyor. O tarafta ise Bodrum Gümüşlük’teki Koyunbaba koyundaki 250 m2’lik iskeleli butik bir plaj için günlük 2500 TL dile getiriliyor.
 

Bu dizilerde başrolde yalılar var!
 


Geri Dön