26 / 04 / 2024

Doğal gaz yardımı yattı mı, ne zaman ödenecek? 2022 doğal gaz yardımı başvuru şartları...

Doğal gaz yardımı yattı mı, ne zaman ödenecek? 2022 doğal gaz yardımı başvuru şartları...

Son dönemlerde artan doğal gaz faturalarının ardından harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hanelere doğal gaz yardımı yapacak. Mart ve ekim aylarında olmak üzere yapılacak doğal gaz yardımına başvurular, e-Devlet üzerinden alınıyor.



DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?

Ödemelerin Mart ayı içerisinde yapılacağını hatırlatan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların şubat ayı içerisinde başladığını vurgulayarak, iki dönemlik olarak belirlenen destek tutarının 450 Türk lirası ile bin 150 Türk lirası arasında değişeceğini söyledi.

Öte yandan ihtiyaç sahibi olmak koşuluyla doğal gaz altyapısı olan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğal gaz aboneliği bulunan bütün vatandaşların destekten yararlanabileceğine dikkati çeken Yanık, Doğalgaz Tüketim Desteğini ön ödemeli ve faturalı sayaç kullanan hanelere verileceğini kaydederek, ihtiyaç sahibi vatandaşların e-Devlet üzerinden yaptıkları başvuruların onaylanmasının ardından hak sahipliği bulunanların PTT üzerinden fatura ibrazı ile destekten faydalandırılacağını açıkladı.

Doğal gaz yardımı yattı mı, ne zaman ödenecek? 2022 doğal gaz yardımı başvuru şartları...

Yanık, ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın da destek miktarının kartlarına yatırılacağını ifade etti.

Doğal gaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön