25 / 04 / 2024

'Dolar 40 TL olacak' Selçuk Geçer'den FED kararı sonrası korkutan tahmin!

'Dolar 40 TL olacak' Selçuk Geçer'den FED kararı sonrası korkutan tahmin!

1994'te yaşanan gibi bir kırılmanın olması durumunda dolar kuru 5 katına çıkabileceğini söyleyen Selçuk Geçer, bu şekilde devam edilmesi durumunda bedelinin ağır olacağını söyledin.



60-70 Lirayı da İşaret Etti

Milli Gazete'nin haberine göre, küresel piyasalar FED kararını beklerken TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı sürüyor. 

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yıl sonu dolar beklentisini açıklayarak 21 lira seviyesine çıkacağını duyurmuştu. 

Ancak Ekonomist Selçuk Geçer'e göre dolar bu rakama Aralık ayına gelmeden ulaşacak.

Vatandaşın dolar ve dövize olan eğiliminin daha da arttığını belirten Geçer, Cari açığın yıl sonunda daha da artacağına vurgu yaparak, “70 milyar doların üzerinde bir açıkla karşılaşacağız” dedi.

1994'te yaşanan gibi bir kırılmanın olması durumunda  dolar kuru 5 katına çıkabileceğini söyleyen Selçuk Geçer, bu şekilde devam edilmesi durumunda bedelinin ağır olacağı ve doların 60-70 lira bandını çıkabileceğini söyledi. 

Ekonomideki gerçeklerle yüzleşmek gerektiğini dile getiren geçek, “5 Nisan 1994 yılındaki hatalı politikaları daha hatalı yapıyoruz”  dedi.  

Dolar kurunun şu anda dar bantta hareket ettiğini ve bir süre daha böyle devam edeceğini belirten Selçuk Geçer, 'Bu baskılanan kurda patlama olacak aşağı yönde bir sarkma olur mu? Olmaz' iddiasında bulundu.

Selçuk Geçer ayrıca yabancı sermayenin Türkiye'den kaçmaya devam ettiğini belirterek, para çıkışının hızlanacağı konusunda öngörüde bulundu. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Eylül 2022 tarihinde saat 22.20'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.32 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 982 Türk Lirası değerinde.

'Çok sevinecekler' diyen Bakan Bilgin EYT'liler için tarih paylaştı

'Ok gibi fırlayacak' diyen Selçuk Geçer, dolar için o tarihi işaret etti

FED kararı öncesi İslam Memiş'ten çok konuşulacak 'altın' yorumu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön