19 / 04 / 2024

Dolar almak isteyenler dikkat! Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar almak isteyenler dikkat! Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar/TL, haftanın dördüncü işlem gününe yükselişle başladı ve 8,67 seviyelerinde işlem görüyor.



Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar kuru, dün, yükseliş eğiliminde hareket ederek günü bir önceki kapanışa kıyasla 8,6537 lira seviyesinden tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni işlem gününe yükselişle başladı ve  8,6690 seviyesinde işlem görüyor.. Aynı dakikalarda avro/TL 10,1540 liradan, sterlin/TL de 11,8270 liradan satışa sunuluyor.

Dolar endeksi yüzde 0,3 düşüşle 93,20'de yer alırken, euro/dolar paritesi bir önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 1.1716'da işlem görüyor.

Dolar almak isteyenler dikkat! Dolar/TL bugün ne kadar?

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Kasım ayında varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceği yönündeki yönlendirmesinin ardından döviz piyasalarında karışık bir seyir izlediğini söylediler.

Fed, dün beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Fed Başkanı Jerome Powell, "Eğer ekonomideki gelişim beklenildiği gibi devam ederse, Komite yakında varlık alım hızının yavaşlatılmasına karar verebilir." ifadelerini kullandı.

Dolar almak isteyenler dikkat! Dolar/TL bugün ne kadar?

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bugün yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısının yatırımcıların ilgi odağında olduğunu belirterek, yurt dışında İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ile Satın Alma Yöneticilerinin ilgilendiğini kaydetti. İmalat sanayi ve hizmetler sektörünün endeks (PMI) verileri küresel bazda takip edilecek.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin çoğunluğu, TCMB'nin politika faizini yüzde 19'da sabit tutacağını tahmin ediyor.

Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön