19 / 04 / 2024

Dolar Ve Altın’da Operasyon! İslam Memiş Uyardı…

Dolar Ve Altın’da Operasyon! İslam Memiş Uyardı…

Finans Uzmanı İslam Memiş, Fed’in yaptığı hamlelere karşı altın ve dolar konusunda çeşitli uyarılarda bulundu. Geçtiğimiz haftada dolar kuru yeniden 15 lirayı geçerken altın fiyatları da aynı şekilde yükselmeye devam ediyor.



Yaşanan gelişmelerin ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş YouTube kanalında altın ve dolar yatırımcılarının merakına yönelik değerlendirmelerde bulundu. İslam Memiş Merkez Bankası Fed’in bir ‘silkelenme operasyonu’ yürüttüğünü belirtti.

Fed’in hareketine ‘silkelenme operasyonu’ diyen Memiş, ‘’Hiç kimsenin beklemediği bir anda Amerikan Merkez Bankası Fed ciddi bir silkeleme operasyonu yaptı. Bu operasyonla birlikte bütün varlıklarda sert çöküş yaşandı. Bu süreçte dolar endeksinin 104 seviyesinin üzerine hızlı bir şekilde çıktığını gözlemliyoruz. Yani dolar uluslararası piyasalarda değer kazanma sürecine devam ediyor. Bu hafta Fed üyeleri ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları oldu. Faiz artırım süreci ile ilgili pozitif ve şahin tonda yapılan açıklamalar diğer riskli varlıklarda satışlara neden oldu. Özellikle küresel borsalarda sert düşüşler gördük’’ şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön