19 / 04 / 2024

Doların müthiş çıkışının altında yatan neden ortaya çıktı! Zincirlerini kırdı yeni hedefe doğru gidiyor

Doların müthiş çıkışının altında yatan neden ortaya çıktı! Zincirlerini kırdı yeni hedefe doğru gidiyor

Dolar, kur korumalı mevduat hesaplarının varlığına rağmen uzmanların aylardır yaptığı yükselişi gerçekleştirdi. Son 20 yılın zirvesine çıkan dolar 15,09’a kadar tırmandı. Peki dolar neden 9 Mayıs PAzartesi günü rüzgar gibi esti? İşte detaylar..



DIŞ TİCARET AÇIĞI BÜYÜYOR

Öte yandan dolardaki artış Türkiye'nin gelir gider dengesini de bozdu. Ticaret Bakanlığı verilerine göre; ihracat  geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 oranında artışla 23 milyar 364 milyon dolar, ithalat ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 34,9 oranında artarak 29 milyar 466 milyon dolar oldu. Bu durumda, dış ticaret açığı 6,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

İhracatın ithalatı karşılama oranı 6,6 puan azalarak yüzde 79,3 oldu. Enerji verileri hariç tutulduğunda, ihracatın ithalatı karşılama oranı 3,2 puan artarak yüzde 100,9 oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön