26 / 04 / 2024

Doların müthiş çıkışının altında yatan neden ortaya çıktı! Zincirlerini kırdı yeni hedefe doğru gidiyor

Doların müthiş çıkışının altında yatan neden ortaya çıktı! Zincirlerini kırdı yeni hedefe doğru gidiyor

Dolar, kur korumalı mevduat hesaplarının varlığına rağmen uzmanların aylardır yaptığı yükselişi gerçekleştirdi. Son 20 yılın zirvesine çıkan dolar 15,09’a kadar tırmandı. Peki dolar neden 9 Mayıs PAzartesi günü rüzgar gibi esti? İşte detaylar..



EURO 15,89 OLDU

Dolar kuru, bir süre sürdürdüğü yatay seyrin ardından yeniden tırmanışa geçti. 14,96 TL’den güne başlayan dolar kuru, günün ikinci yarısında 15 lirayı aştı. Gün sonunda ise kur, 15,09 TL’ye kadar yükseldi. Dolar kuru, en son 20 Aralık 2021 haftasında 15 liranın üzerinde çıkmıştı. Geçen hafta bayram tatili nedeniyle sadece iki gün işlem gören dolar, 14,75'li seviyelerden başlayarak 14,95'i aşmıştı. Euro kuru da sınırlı olsa da yükseldi. Güne 15,74 TL seviyesinden başlayan Euro, önce 15,85 TL’ye çıktı, gün sonunda da 15,89’a kadar tırmandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön