26 / 04 / 2024

Dursun Türk: Hibrit çimini Adana stadı için de uygulayacağız!

Dursun Türk: Hibrit çimini Adana stadı için de uygulayacağız!

Spor Genel Müdürlüğü Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, “Vodafone Arena’da uyguladığımız hibrit çimi Adana stadı için de uygulayacağız” dedi



Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Adana'da yapımı devam eden spor tesislerde incelemelerde bulundu. 33 bin kişi kapasiteli yeni statta incelemelerde bulunan Türk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Abdulkadir Ataşbak ile yüklenici firmanın ortaklarından İsmail Ilgaz, Bayram Albayrak, Proje Mimarı Bünyamin Derman ile Proje Koordinatörü Osman Belen'den detaylı bilgi aldı.


BÜTÜN TAKIMLARIN TERCİHİ

Türk ayrıca "Nem ve güneşin Adana'da yüksek olmasından dolayı çim ekim gerçekleştirilmeden önce stadın tabanına hava kanalları ve soğutma sistemi yerleştirilecek, daha sonra hibrit çim ekimine geçilecek. Bu çim güçlendirilmiş doğal çim olarak tanımlanıyor. Futbolcuların sakatlık problemlerini yüzde 70 daha az yaşadığı bir çim türü, Dünya Kupasıv e Avrupa Şampiyonası gibi önemli turnuvalardaki statlar için kullanılan çim türü, Vodafone Arena ve Avrupa'nın en önemli ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig'de de bütün takımların tercihi oldu" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön