16 / 04 / 2024

Ecrimisil davası ne kadar sürer?

Ecrimisil davası ne kadar sürer?

Ecrimisil davası, bir kimsenin bir taşınmazı haksız yere kullanması nedeni ile açılır. Bu davayı açanlar ne kadarlık bir süre zarfında sonuçlanacağını merak ediyor. Peki, ecrimisil davası ne kadar sürer?



Ecrimisil, bir gayrimenkulün hak sahibinin rızası ya da bir hukuka uygunluk nedeni olmadan taşınmazın üçüncü bir şahıs tarafından kullanılması halinde talep edilebilen haksız işgal tazminatı olarak ifade ediliyor. Ecrimisil ödenmesini isteyenler mahkemeye müracaat ederek dava açabiliyor.

Mal sahibi, mevcutta gayrimenkulü kullanan kişinin kullanması için rızasının olmadığını belirterek davacı olabiliyor. Ancak dava için bazı ispatlar gerekli oluyor. Örneğin gayrimenkulü ne kadar süredir haksız işgal ettiği, intifadan menin olup olmadığna dair delillerle ispatın sağlanması gerekiyor.

Ecrimisil davası ne kadar sürer?

Davacının haklı bulunması halinde ise dava sonunda ecrimisil mal sahibine fuzuli şagil tarafından ödeniyor. Bu davayı açanlar ne kadarlık bir süre zarfında sonuçlanacağını merak ediyor. Peki, ecrimisil davası ne kadar sürer?


Geri Dön