26 / 04 / 2024

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil işlemine karşı, işgalci tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde bir dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır? İşte ecrimisil itirazları..



Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde bir dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor. Ecrimisile itiraz nereye yapılır?


Ecrimisil ihbarnamesine itiraz, ilgili idareye yapılıyor. Düzeltme talepleri, talep tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde bu Genel Tebliğin 8 inci maddesinde belirtilen komisyonlarca karara bağlanır ve sonucu karar tarihinden itibaren en geç onbeş gün içinde düzenlenecek Yönetmelik eki “Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesi” ile ilgilisine tebliğ edilir.


Komisyonlar, gerektiğinde mahallinde inceleme yapmak veya yaptırmak suretiyle itirazları inceler. Komisyonlar üye tam sayısı ile toplanır ve çoğunlukla karar alır. Kararlarda çekimser kalınamaz. Komisyon kararları gerekçeli yazılır. Muhalif kalan üye karşı oy gerekçesini belirtmek zorundadır.


Düzeltme taleplerini inceleyen komisyon kararlarına karşı, fuzuli şagiller tarafından İdareye başka bir itirazda bulunulamaz.


Malmüdürlüklerince düzenlenen, ilgililerince itiraz edilen ve inceleme yetkisi illerde oluşturulan komisyonlara ait olan itirazlar, malmüdürlüklerince en geç beş iş günü içinde taşınmazın dosyası, ecrimisil takdirine ilişkin diğer belgeler ve itiraza ilişkin görüş ile birlikte yetkili komisyonca incelenmek üzere defterdarlığa gönderilir.

 

Komisyonca yapılan inceleme sonucunda verilen karar, ilgilisine süresi içerisinde ecrimisil düzeltme ihbarnamesi ile tebliğ edilmek üzere ilgili malmüdürlüğüne bildirilir.


Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön