29 / 03 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul çağrısı!

Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul çağrısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asrın projesi olarak lanse edilen Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asrın projesi olarak lanse edilen Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; kendisine sorulan soruları cevaplayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın temeli atılacak olan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun “Kanal İstanbul müsilaj sorununu bitirecek” açıklamasıyla ilgili de konuşan Ekrem İmamoğlu, "Bu tam bir saçmalık. Bilimle yaptığımız sohbetlerde Kanal'ın Karadeniz'den İstanbul'a akıtacağı milyarlarca metreküp su, derhal Marmara'yı öldürür" dedi.

Ekrem İmamoğlu ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan a Kanal İstanbul çağrısı!

“BU BİR TEMEL ATMA TÖRENİ DEĞİL”

Kanal İstanbul projesine ilişkin “Bir proje bile değil, sadece fikir” ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu, yarın gerçekleştirilecek olanın bir temel atma töreni olmadığına dikkat çekti.

İmamoğu, temel atma töreniyle ilişkin olarak, “Marmara Otoyolu Kesim-8 diye geçen, Sazlıdere Barajı'nın uç kısmına kurulan şantiyesiyle beraber Ispartakule'den ve hemen Büyükçekmece Gölü'nün üstünden bağlanan, 3. köprü yapıldıktan sonra Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir bağlantı yolu olarak yapılacak olan bir iştir” diye konuştu.

Bu projenin Kanal İstanbul projesiyle ilgili olmadığına vurgu yapan Ekrem İmamoğlu, “Bu yolun, bu planlara işlenmesi 2006 yılından. 3. köprü açıklandığında planlara işlenen bir yol” diye eklerek “30 Haziran 2020'de Nakkaş-Başakşehir etabı 8. Kısım yolu – Kuzey Marmara Otoylu diye ihale yapıldı. Rönesans İnşaat ihaleyi alıyor. Yapım süresi 3 yıl. İşletme süresi 17 yıl. Yıllık garanti edilen gelir 100 milyon euro. Bu proje ihale ediliyor. Ne kanal var ne başka bir şey var. Hiçbir şekille kanalla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir iş” açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Ekrem İmamoğlu, "Kanalın temelini atmaya gidiyorum diye düşünüyorsa vallahi de billahi de kendilerini yanıltıyorlar. Bunu buradan ısrarla ifade ediyorum. Kanal beka meselesiymiş. Kanal ülkenin kurtuluşuymuş. Vah ki ne vah! Bu kanal neymiş yahu? Allah'ın betonu. Bir deli saçması. Akıl alacak şey değil… Bu bir yol temelidir. Yolun geçeceği yerde atılacak temeldir” şeklinde konuştu.

İSKİ arazisinde kurulumu yapılan şantiyeyi  ‘gecekondu şantiye' şeklinde belirteyen Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi: 

"Temel atılacak diye o projenin şantiyesinin kurulacağı yerde gece vakti İSKİ'nin arazisinin içine şantiye kurdular. Orası Sazlıdere Barajı. Personelimiz sabah kocaman bir şantiye görüyor 13 Haziran'ı 14 Haziran'a bağlayan gece.

Ekrem İmamoğlu ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan a Kanal İstanbul çağrısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na soruyorlar ve ‘çıt' yok, kimseden haber yok. Bir gece baskını, gecekondu şantiye. Bilgi alamayınca bizimkiler burayı kaldırıp arazinin dışına yığıyorlar. Bir gece sonra askeri birlik geliyor ve tedbir alıyor.

Orada bir olay yok. 5 tane personelimiz var. Şantiyeyi İSKİ arazisinin dışında bir alana kuruyorlar. Bahsettiğimiz yol inşaatının şantiyesi orada. Ne yapılmak isteniyor? Hangi akıl bu yöntemlere başvuruyor? Devletin kurumlarının irtibatını kesmek ne demek?

Bütün vicdanlı bürokratlara tavsiye ediyorum, bu memleketin okullarında beraber okuduk. Bürokratlarımızın gerçekten cumhuriyetine, bayrağına, devletine, milletine yüzde 70'inin içini sızladığını hissediyorum. Başlarını ellerinin arasına alıp bu gece bir düşünsünler.

Ekrem İmamoğlu ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan a Kanal İstanbul çağrısı!

“ARSALARI TARIM ARAZİSİ OLARAK GERİ ALIRIZ”

İmamoğlu, “Oradan arazi alanların vallahi de billahi biz İstanbul halkı olarak, o arsalarını geri alırız, tarım arazisi olarak geri alırız. Tarım arazisi olarak kaç lira idiyse o tarihte, aynı paraya geri alırız. İnşallah orada çok güzel bir Atatürk Tarım Çiftliği kurarız” diye konuştu.

Kanal İstanbul'da büyük gün yarın!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Türkiye'ye tarihi damgasını vuracak!

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul çıkışı!

Kanal İstanbul'la ilgili yanlış bilinen doğrular!


Geri Dön