20 / 04 / 2024

Elazığ'da Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacak!

Elazığ'da Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacak!

Vedad Gürgen, "Dönüşüm Strateji Belgesi'ni yakın zamanda Elazığ'da başlatıyoruz. Elazığ ve tarihi Harput'u kapsayan bir dönüşüm strateji belgesi hazırlayacağız" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, "Dönüşüm Strateji Belgesi'ni yakın zamanda Elazığ'da başlatıyoruz. Elazığ ve tarihi Harput'u kapsayan bir dönüşüm strateji belgesi hazırlayacağız" dedi. 


Gürgen, proje hakkında bilgi verdi Kentsel dönüşümün sadece İstanbul'da değil, Erzican'dan Ağrı Patnos'a, Van Erciş'ten Erzurum Yakutiye'ye, Antakya'dan Kayseri'ye kadar Türkiye'nin hemen hemen tamamında başladığını vurgulayan Gürgen, kentsel dönüşüm uygulamalarında sıralamanın öncelikle uzlaşma sağlamış olanlarla olması gerektiğini belirterek, "Bizim kimseyi başka yere göndermek gibi bir niyetimiz yok" dedi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak "Dönüşüm Strateji Belgesi" hazırlama projesine başladıklarım belirten Gürgen, "Bakanlık olarak bir projeye başladık, ilk önce 'büyükşehirin ilçelerinde dönüşüm m as ter planları olsun' dedik. Sonra da 'il bütününde master planı olsun' dedik. Şu anda çocuğumuzun adı 'Dönüşüm Strateji Belgesi'. 

Dönüşüm Strateji Belgesi'ni yakın zamanda Elazığ'da başlatıyoruz. Elazığ ve tarihi Harput'u kapsayan bir dönüşüm strateji belgesi hazırlayacağız. Kilis'in de dönüşüm strateji belgesi olacak" diye konuştu.


Elazığ Birlik Haber Gazetesi


Geri Dön