26 / 04 / 2024

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Yeni yıla girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife ile abonelerin elektrik tüketimleri limiti altı ve üstü olarak iki kategoriye ayrılarak ayrı hesaplanacak.



Yeni yıl itibarıyla abonelerin elektrik tüketimi, elektrikte kademeli tarife ile limit altı ve üstü olmak üzere iki kategoride hesaplanmaktadır. Aylık ortalama tüketim olarak belirlenen sınır değer olan 150 kilovatsaat (kWh) tüketimde fatura bedeli 206 lirayı geçmiyor. Ancak aylık toplam 150 kilovat saati aşan abone sayısı ikinci aşamaya geçmektedir.

A Haber'de yer alan habere göre; Elektrikte kademeli tarifeye geçişle birlikte vatandaşlar elektrik faturalarındaki hesaplama detaylarını ve kademeli faturanın uygulama yöntemini merak etmeye başladı. Kademeli tarifenin detayları şu şekildedir:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön