18 / 04 / 2024

Elmadağ'da kentsel dönüşüm!

Elmadağ'da kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 71,5 hektarda 2 bin 772 konutun dönüşümünü sağlayacak projenin imzaları yarın atılacak. Bin 239 hak sahibinin bulunduğu bölgede, yerinde dönüşüm ilkesi uygulanacak...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara'nın Elmadağ Belediyesi arasında imzalanan protokolle, kentsel dönüşüm kapsamında ilçedeki 2 bin 772 konut yenilenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, protokol imza töreninde, kentsel dönüşüm alanında başlattıkları seferberliğe yeni bir halka daha eklediklerini söyledi. Elmadağ'da çok güzel bir proje ortaya çıkarıldığını ifade eden Güllüce, ilçede çok uzun sürmeyecek bir zaman diliminde örnek bir projenin hayata geçirileceğini kaydetti. Güllüce, Elmadağ'da proje sayesinde insanların huzur içinde yaşayacağı, ibadethanesinden okuluna kadar içerisinde her türlü sosyal donatı mekanının bulunduğu ve çağın ihtiyaçlarının tümünün karşılanacağı bir dönüşüm gerçekleşeceğim anlattı. Vatandaşların en iyi standartlardaki mekanlarda yaşamasını ve deprem gibi afet risklerine karşı riskli binaların ortadan kaldırılmasını arzu ettiklerini vurgulayan Güllüce, "Projeyle Elmadağ'da 2014 Türkiyesinin, yeni Türkiye'nin standartlarına uygun bir şehir, yaşam alanı oluşacak. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 


SÖZLEŞME İMZALANDI 


Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin de başından sonuna kadar bakanlığın maddi ve manevi destekleriyle güzel bir kentsel gelişim ve dönüşüm projesinin hazırlandığını belirtti. Projeyle hayal gibi gözüken bir çalışmanın gerçeğe dönüştürüleceğini dile getiren Şahin, emeği geçenlere teşekkür etti. 


Dönüşüm alanında hazırlanan fizibilite çalışmalarına göre, hak sahiplerinin yüzde 50'si konutlarını borçsuz alabilecek. Birden fazla konut alma hakkı bulunanlara ise uygun koşullar sunulacak. Konutlar tasarlanırken, aile ve mevcut konutların büyüklükleri dikkate alındı. Bina yükseklikleri ve yoğunlukları, vadi boyunca devam eden peyzajla azalacak. Binalar, 2 kattan başlayarak 8 kata kadar yükselecek. Dönüşüm alanı, sosyal donatı ve kültürel alanları, sağlık ve spor tesisleri, camileri, ticari üniteleriyle Elmadağ'ın incisi olacak. Rekreasyon alanında, sosyal tesisler, kafeteryalar, süs havuzları, çocuk oyun alanları yer alacak. Yaya odaklı yaşam mekanlarının oluşturulduğu proje, 8 yılda tamamlanacak. (AA) Şahin, hak sahipleriyle görüşmelerin yapıldığına işaret ederek, "Bölgedeki hak sahibi bin 239 vatandaşın 450'si ile görüşülmüştür. Bunların da yaklaşık yüzde 30'u ile sözleşme imzalanmıştır. Projenin, bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Konuşmalarm ardından Bakan Güllüce ve Elmadağ Belediye Başkanı Şahin, protokolü imzaladı. 


Günboyu 


Geri Dön