25 / 04 / 2024

Elon Musk'tan Twitter açıklaması: Anlaşma ihlal edildi

Elon Musk'tan Twitter açıklaması: Anlaşma ihlal edildi

Tesla ve SpaceX'in hem kurucusu hem de yöneticisi Elon Musk, sosyal medya devi Twitter'ı satın almaya yönelik 44 milyar dolarlık anlaşmanın fesih edilmesi adına yeni bir mektup gönderdi.



Elon Musk tan Twitter açıklaması: Anlaşma ihlal edildi

Elon Musk’un gönderdiği mektup, Twitter’ın eski güvenlik sorumlusu Pieter Zatko'nun sosyal medya devinin sahte hesaplarla ilgili çalışmaları konusunda ihbarcı olarak yaptığı suç duyurusunun ardından gönderilmesi dikkati çekti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan başvuruya göre, Musk'ın avukatı Mike Ringler, Twitter'ı satın alma anlaşmasına ilişkin 29 Ağustos 2022’de yeni bir mektup kaleme aldı.

Zatko'nun açıklamalarına dikkat çekilen mektupta, bahsi geçen iddiaların doğru olması halinde Twitter'ın anlaşmanın bazı hükümlerini ihlal ettiği kaydedildi.

Mektupta, bahse konu iddiaların anlaşmanın feshi için ilave ve belirgin temelleri oluşturduğu bildirildi.

Öte yandan, Musk'ın Twitter'ın 'spam' hesapları ölçme yöntemi konusunda şirketin eski güvenlik şefi Zatko'dan bilgi almak istediği aktarıldı.

Twitter’ın eski güvenlik sorumlusu Zatko, ihbarcı olarak yaptığı suç duyurusunda şirketin federal yetkilileri spam ve bot hesaplar konusunda yanlış bilgilendirdiği iddiasında bulunmuştu.

Zatko'nun suç duyurusunda, Twitter’ın bot hesapların sayısını düşürmek yerine kullanıcı sayısının artışına öncelik verdiği ve yöneticilerin de günlük kullanıcı sayısındaki artışa bağlı olarak 10 milyon dolara varan ikramiyeler kazandığı öne sürülmüştü.

Sosyal medya şirketi Twitter ise suç duyurusunda yer alan iddiaları yalanlamıştı.

Musk, 8 Temmuz 2022’de birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek Twitter'ı satın alma anlaşmasını feshettiğini duyurmuştu.

Elon Musk'ın avukatları, SEC’e yapılan bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya bot hesaplarla ilgili birden fazla malumat talebine cevap vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.

Twitter ise anlaşmayı feshettiği için Elon Musk'a dava açmıştı. Twitter'ın Elon Musk aleyhine açtığı dava, 17 Ekim 2022'de görülmeye başlanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön