25 / 04 / 2024

Emekli maaşında artış! 3600 ek göstergeli yeni maaşlar ortaya çıktı

Emekli maaşında artış! 3600 ek göstergeli yeni maaşlar ortaya çıktı

1 Ocak 2023 itibariyle hayata geçecek 3600 ek gösterge düzenlemesiyle milyonlarca memur ve memur emeklisinin gelirleri artıyor. 600 puanlık artış herkese farklı olarak yansıyacak. İşte yeni tablo...



Memurların ek göstergesine 600 puanlık artış herkese farklı tutarlarda yansıyacak. Kamu kurumlarındaki memurların şu anki maaşlarında daha düşük bir artış olacak. Asıl fark emeklilikte ortaya çıkacak. Memur emeklilerinin maaşları ve ikramiyeleri yükselecek.

Kamuda çalışan milyonlarca kişinin gelirlerini etkileyecek 3600 ek gösterge düzenlemesi 2023 yılında hayata geçmekte. Düzenleme kapsamında, memurların maaşlarında artış yaşanacaktır.  Memur emeklilerinin maaşında 1.391 TL’ye kadar yükseliş meydana gelecektir. En yüksek artış ikramiyelerde olacak. 3000 ek göstergeli uzman erbaş, öğretmen, polis, hemşire ve diğer memurlar bu artıştan yararlanacaktır.

2023’TE HAYATA GEÇİYOR

6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları arasında yer alan 3600 ek gösterge düzenlemesi geçtiğimiz aylarda Meclis’ten geçmişti. 1 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe girecek düzenlemeyle birçok meslek grubu 3600 ek gösterge kapsamına alınacak ve gelirleri artacak.

Memurların emekli maaşlarının ve emekli ikramiyelerinin artırılmasına yönelik son yılların en kapsamlı çalışmalarından birisi olan düzenleme ile 600 puanlık artış kaydedilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön