23 / 04 / 2024

Emlak vergisi belediye ödemeleri!

Emlak vergisi belediye ödemeleri!

Bir sene içerisinde devlete ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi, taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiriyor. Emlak vergisi ödemeleri bağlı olunan belediyeye yapılıyor. İşte vergi ödemeleri..



Emlak vergisi belediye ödemeleri!

Sene içerisinde devlete ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi, taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiriyor. Evi, işyeri, arsa veya arazisi olan herkes bu vergiyi ödemek zorunda oluyor.


1319 sayılı kanunda yasal esasları düzenlenen emlak vergisinin mükellefi; varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi ödüyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi ödemeleri bağlı olunan belediyeye yapılıyor. Emlak vergisi belediye ödemeleri:


Emlak vergisi belediye ödemeleri..

Emlak vergisi de, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine ödeniyor. 


Ancak taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


İsteyenler vergi borcunu internetten de ödeyebiliyor. Ancak bu şekilde ödeme yapılabilmesi için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor.


2015 yılına ait emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak.



Emlak vergisi ödememe cezası 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön