19 / 04 / 2024

Emlak Vergisi Belediye

Emlak Vergisi Belediye

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Emlak vergisi taksit ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir? İşte yanıtı..

Emlak vergisi belediye ödemeleri!

Bir sene içerisinde devlete ödenmesi gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor. Bu vergi, taşınmaz mal sahiplerini ilgilendiriyor. Emlak vergisi ödemeleri bağlı olunan belediyeye yapılıyor. İşte vergi ödemeleri..

Emlak vergisi belediye gelirlerinden midir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergiyi, taşınmaz mal sahipleri ödüyor. Emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi belediye gelirlerinden midir?

Emlak vergisi belediye ödeme işlemleri!

2015 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibarıyla başlamıştı. Ödeme süresi 1 Haziran'a kadar devam eden vergiyi taşınmaz mal sahiplerinin ödemesi gerekiyor. İşte emlak vergisi belediye ödeme işlemleri..

Belediye emlak vergisi ödeme!

Belediye emlak vergisi ödeme bilgilerine göre, "e-belediye" sistemini kullanan belediyelere bağlı olan gayrimenkullerin emlak vergileri internet üzerinden ödenebiliyor. İşte belediye emlak vergisi ödeme bilgileri...

Ne kadar emlak vergisi borcum var?

Emlak vergisi mükellefleri, her sene yılın belli dönemlerinde emlak vergisi ödüyor. Peki emlak vergisi nasıl belirleniyor? "Ne kadar emlak vergisi borcum var?" diyorsanız, işte yanıtı...

Emlak vergisi için belediyeye bildirmek gerekiyor!

Posta gazetesi yazarı Ekrem Sarısu, "Nisan 2012’de satın aldığımız arsanın Emlak Vergisi’ni ödemek için ne yapmamız lazım?" diyen okurunu cevaplıyor

İzmirli depremzedelerden emlak vergisi alınmayacak!

İzmirli depremzedelerin emlak vergisi ödemesi meclise taşınıyor. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in getirilecek önerge ile orta ve ağır hasarlı konutlardan emlak vergisi alınmasını engellemeyi planladığını dile getirdi.

Kocasinan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  7256 Sayılı Vergi Affı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak emlak vergisi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

Girne Belediyesi'nden emlak vergisi mükelleflerine kolaylık!

Vatandaşların fatura ödemelerine kolaylaştırmak için adımlar atan Girne Belediyesi, vatandaşların belediye veznesine gelmeden emlak vergisi borçlarını bankalar aracılığı ile ödeyebileceklerini belirtti.

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinin 02 Aralık Pazartesi günü sona ereceğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı emlak vergisi ödeme işlemlerinin veznelerde yoğunluk yaşanmaması için son güne bırakılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Emlak Vergisi ilk taksiti yatırma süresinin 31 Mayıs 2019 tarihinde sona ereceğini söyledi.

Kars Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen vatandaşları emlak vergisi beyannamesi konusunda uyardı.

Yahyalı Belediyesi'nde emlak vergisi geliri 4 kat arttı!

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk döneminde yapılan çalışmalar neticesinde Emlak Vergisi gelirleri 4 kat arttı. 

Emlak vergisi istisnasında süre uzatıldı!

Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Emlak vergisi istisnasına devam!

Emlak vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu tarafından alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresinin devam etmesini içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi mecliste görüşülecek. Buna göre vergi istisnası 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek.

Kayseri Melikgazi Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Melikgazi Belediye Başkan  Memduh Büyükkılıç, Emlak vergisi 2'nci taksitlerinin 1 Kasım ile 30 Kasım 2018 tarihleri arasında yatırılması gerektiğiniz söyledi.

Beşiktaş Belediyesi'nden emlak vergisi açıklaması!

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 2018 yılı için ilçedeki emlak vergisi oranına yönelik çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Emlak Vergisi Belediye Haberi

Emlak Vergisi Belediye

Emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde bu vergi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi taksit ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi belediyeye nasıl ödenir?


Emlak...