25 / 04 / 2024

Emlakçı Osman Sülükçü antika eşyaları iş yerinin ikinci katında sergiliyor!

Emlakçı Osman Sülükçü antika eşyaları iş yerinin ikinci katında sergiliyor!

Emlakçı Osman Sülükçü, yıllardır biriktirdiği antika eşyaları iş yerinin ikinci katında sergiliyor. Sülükçü antika eşyalara merakı olduğunu, artan ilgisinin bugün bir müzeyi dolduracak kadar antika eşyaya sahip olmasına neden olduğunu söyledi.



 Kırşehir'de 60 yaşındaki Osman Sülükçü, yıllardır topladığı 300'den fazla antika eşyayı emlakçı dükkanının ikinci katında müşterileri ve ziyaretçileri için sergiliyor.  


Sülükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana eski eserler ve antika eşyalara merakı olduğunu, zaman içinde artan ilgisinin bugün bir müzeyi dolduracak kadar antika eşyaya sahip olmasına neden olduğunu söyledi.  


Bu eşyaların büyük bölümünü evinde yer kalmadığı için işyerinin ikinci katında sergilediğini anlatan Sülükçü, bazı eşyaların kendisine anne ve babasından kaldığını, bazılarını satın aldığını, bir bölümünün de arkadaşlarının hediyesi olduğunu ifade etti.


Koleksiyonu sayesinde müzeyi andıran işyerinde çok mutlu olduğunu dile getiren Sülükçü, şöyle devam etti:


"Çıkrıktan tutun, gramofonlar, memleketimize has halı minderler, Kırşehir’in meşhur sediri, ibrikler, kepçeler, eski tip gaz ocakları, halı heybeler, lambalı radyolar, kömürlü ütüler, lüküs lambalar ve daha birçokları koleksiyonumda yer alıyor. 150 senelik çeyiz sandığı bile var. Eskiden ceviz kaplama yapılamadığından metalden kaplamışlar. Zevk alarak bu işi yapıyorum ve takip ediyorum. Öldüğüm güne kadar da bu işi sürdüreceğim."


İşyerine Kırşehirlilerin büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Sülükçü, "Burayı görmek için günde 20-25 kişi gelir. Hayranlıklarını gizleyemezler. Müşterilerim de büyük ilgi gösteriyor. Ziyarete gelenlere bir müze gibi gezdirip bilgi veriyorum" diye konuştu.


 

AA


Geri Dön