29 / 03 / 2024

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2020!

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2020!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında belgesiz işletmeler artık emlakçılık yapamayacak. Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2020...



Emlak sektöründe faaliyet gösterenlerin ve bundan sonra sektöre giriş yapacaklar ile emlak ofislerinde çalışan danışmanlara, ofisin ana yetki belgesine bağlı olarak 'Emlak danışmanlarına yetki belgesi alma şartı' getirildi.

Yeni yönetmelik 'Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik' 5 Haziran 2018'de yürürlüğe alınarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğe göre, yeni kurulacak emlak işletmelerinde yetki belgesi alınması gerekiyor. 

Yeni yönetmelik kapsamında; danışmanların yapacak olduğu bütün işlemlerden artık ofis de sorumlu olacak ve cezai müeyyide ofis sahibine ve ofisin yetki belgesine ve siciline işlenebilecek. Hatalı veya bilinçli olarak müşterisini mağdur eden, yönetmeliğe aykırı davranan, haksız uygulamalar yapan emlak ofisinin yetki belgesi iptal olacak. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne zaman bitiyor? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak? Emlakçılık yetki belgesi ne zaman yenilenecek? İşte Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2020...

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne zaman bitiyor?

Yetki belgeleri her işletme için ayrı ayrı düzenleniyor ve 5 yıl geçerli oluyor. Yetki belgesinin işletmede herkes tarafından kolaylıkla görülebilen bir yerine asılması gerekiyor. 

Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

Yetki belgesinin geçerlilik süresi beş yıldır. İşletmenin herkes tarafından kolaylıkla görülebilen bir yerine asılır.

Emlakçılık yetki belgesi yenileme 2020

İçeriğindeki bilgilerde değişiklik olması durumunda, gerçekleştiği tarihten itibaren yedi gün içinde, geçerlilik süresi sona ermeden, en az 30 gün önce, Bilgi Sistemi üzerinden yenileme durumunda da Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yapılacak, 7 gün içinde yerinde tespit edilecek ve 10 gün içinde yetki belgesi verilecek.

10 maddede emlakçılıkta devrim!

Yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!


Geri Dön