18 / 04 / 2024

Enflasyon verileri sonrası İslam Memiş'ten uyarı: Bu seviyeye dikkat edin

Enflasyon verileri sonrası İslam Memiş'ten uyarı: Bu seviyeye dikkat edin

Enflasyon rakamlarının açıklanması ve asgari ücrete gelecek olan ek zammın duyurulmasının ardından piyasalardaki hareketliliği yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun kritik seviyelerde olduğunu belirterek takip edilecek bant aralığını duyurdu.



“ENFLASYON RAKAMLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR”
“Bugün özellikle enflasyon rakamlarına odaklandığımız bir günü geride bıraktık. Enflasyon rakamları yükselmeye başlıyor. Yüzde 78.62 civarına kadar yükselen bir enflasyon var. Büyük ihtimalle yüzde 82 civarında bir enflasyon olabilir. Buradan hareketle de yüzde 72 civarında da yıl tamamlanır.”

“Enflasyon bütün dünyada artmaya devam ederken bizim gibi gelişen ülkelerde özellikle daha ciddi anlamda hissediliyor. Bilhassa Türk lirasındaki değer kayıpları enflasyonu diğer ülkelere kıyasla daha fazla Türkiye'de artıyor olması endişelerin tekrardan dolar/tl kuru üzerinde gündeme gelmesine sebep oldu.”

“DOLAR GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUYOR”
“Dolar/TL kuru şu anda 16.83 TL düzeyinde. Özellikle gün içerisindeki dalgalanmaya baktığımız zaman 16.72/16.85 aralığında yine dolar güçlü duruşunu koruyor. Dolar endeksi 104.86 TL düzeyinde. Yani dolar ABD borsası kapalı olduğu için uluslararası piyasalarda herhangi bir hareketlenme içerisinde bulunmuyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön